1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ÇARŞI GRUBU'NDA FLAŞ TUTUKLANMALAR
ÇARŞI GRUBU'NDA FLAŞ TUTUKLANMALAR

ÇARŞI GRUBU'NDA FLAŞ TUTUKLANMALAR

Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili savcılıkça tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen Çarşı Grubu üyesi Halil İbrahim Erol ve İbrahim Halilullah Turan tutuklandı.

A+A-

Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen 28 şüphelinin ifadeleri alındı. Ardından kararını açıklayan mahkeme, tüm şüphelilerin serbest bırakılmasına karar verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce pazar günü gözaltına alınan 74 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmişti. 

Savcılığa ifade veren bu kişilerden 28'i tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş, 46'sı ise serbest bırakılmıştı.

ÇARŞI'YA TUTUKLAMA

Öte yandan Gezi Parkı olayları nedeniyle gözaltına alınan aralarında Çarşı grubu üyelerinin de olduğu 20 şüpheliden 15'i serbest bırakılırken, 5’i tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen beş kişiden Halil İbrahim Erol ve İbrahim Halilullah Turan tutuklandı. Çarşı Grubu liderlerinden Bülent Ergeç ve Cem Yakışan ile birlikte Giray Sezmen ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme Ergeç ve Yakışan’ın 50  bin lira kefaletle serbest bırakılmalarına hükmederken bu iki isme yurt dışına çıkma yasağı getirdi. Ergeç ve Yakışan hakkında ayrıca adli kontrol sistemi de uygulanacak. 

ÇARŞI GRUBU'NA NELER SORULDU?

Şüphelilere emniyette ve savcılıkta Gezi Olaylarına ilişkin sorular yöneltiliyor. Teknik takip kapsamında yapılan telefon dinlemeleri de sorgu konusu yapıldı. Bir telefon görüşmesinde iki şüphelinin kendi arasında yaptığı konuşmada ‘Gezi eylemlerine dahil olmak karşılığında B.E, 25 bin tl aldı’ sözleri Çarşı’nın liderlerinden B.E., C.Y. ve E.Ö.’ye soruldu. Şüpheliler ‘Söz konusu konuşmadan haberleri olmadığını, eylemler için kimseden herhangi bir para almadıklarını’ söyledi.

Çarşı grubunun söz konusu eylemlerde kamu malına zarar verdiğini ifade eden Savcılık, “Söz konusu olaylara katılanlara gaz maskesi ve kask temini sağladınız mı? Bu tür malzemeleri göstericilere kim sağladı?” şeklinde de soru yöneltti. Şüpheliler, eylemlere katılanlara herhangi bir malzeme temin etmediklerini belirtti.

SATILIK TOMA İLANI SORULDU

Şüphelilere ‘Bazı internet sitelerinde yayınlanan satılık TOMA ilanı’ da soruldu. Savcılık “Bazı internet sitelerinde gerçek olmayan bir şekilde satılık TOMA ilanı yer almıştır. Böyle bir TOMA ele geçirilmediği halde bu ilanın sitelere verilme nedeni nedir?” diye soruldu. Bu ilandan da bilgilerinin olmadığını belirten şüphelilere Beşiktaş’ta yaşanan olaylar da soruldu. Ancak soruda çok çarpıcı bir tespit yapıldı. Emniyet ve savcılık sorgusunda şüpheliler, Beşiktaş’ta bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi’ni basmaya çalışmakla suçlandı. Soruşturma kapsamında bazı görüşmelerin tespit edildiği ve bu görüşmelerde ‘Bugün Başbakanlık ofisini basacağız’ yönünde sözler olduğunu ifade edildi.

“BAŞBAKANLIK OFİSİNİ BASMAK İSTEDİĞİNİZ TESPİT EDİLDİ...”

Emniyet ve savcılık sorguda, “Çarşı grubunun öncülük ettiği olaylarda Beşiktaş ilçesinde bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi’nin basılmaya çalışıldığı tespit edildi. Bu eylemin neden ve kimler tarafından gerçekleştirmek istendiği konusunda bilgi veriniz?” sorusu yöneltildi. Şüpheliler bu soruya da, ‘Başbakanlık Ofisini basma konusunda herhangi bir bilgim ve duyumum yoktur’ şeklinde yanıt verdi.

Kaynak:Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.