1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇARŞI HÜSRAN YAŞADI!
ÇARŞI HÜSRAN YAŞADI!

ÇARŞI HÜSRAN YAŞADI!

Çarşı hüsran yaşadı

A+A-
Lefkoşa esnafı, bayramların eskisi gibi hareketli geçmemesinden dolayı dert yandı.  Bugünden itibaren kutlanmaya başlanan Kurban Bayramı’nda, çiçekçiler başta olmak üzere, pastane ve diğer işletme sahipleri, umdukları satışı yapamadıklarından dert yandı. 
Bayram alışverişinin artık eskisi gibi canlı geçmediğini savunan  Lefkoşa esnafı, hummalı bir çalışmanın sonuç vermediğini ifade etti. Bayram için ürünlerini tezgahlarına yerleştiren işletmeciler,  raflarının neredeyse aynı şekilde kaldığını kaydetti. 

 

AVM’ler bizi olumsuz etkiliyor
Bayram olmasına rağmen herhangi bir hareketlilik yaşanmadığından şikayetçi olan esnafın ortak derdi AVM’lerin, küçük ölçekli işletmeleri olumsuz yönde etkilemesi oldu. Şeker ve çikolata fiyatlarının geçen bayramdan daha yüksek olmadığını belirten dükkan sahipleri, müşteri sayısında büyük bir düşüş yaşandığını belirtti.

 

Taksiciler müşteri bulamıyor
Toplu taşımacılık sisteminin yetersiz olduğu ülkemizde, buna rağmen taksileciler de yeterince müşteri bulamadıklarından dolayı sıkıntılı. İşlerinin bayram zamanları daha bir fazla düştüğünü savunan  şoförler, korsan taksicilerin ve otellerin müşterilerini çaldığını iddia etti. Eskiden bayramlarda daha çok müşterileri olduğunu savunan taksiciler, “Artık sinek avluyoruz” diyerek sitem etti.
 
Kamil Sayan: Ramazan’da işler daha iyi
Diyalog’a konuşan işletme sahiplerinden olan ve Lefkoşa’da pastane işleten Kamil Sayan, istenilen düzeyde sipariş alamadıklarını söyledi. Siparişin tek tük olduğunu savunan Sayan, önceki bayramlara göre yoğunluğun az olduğunu ifade etti. Baklava ve şekerleme siparişlerinin Kurban Bayramı’nda düştüğünü ifade eden Sayan, “Ramazan Bayramı’nda tatlı satışımız daha iyi oluyor. Zira adı üstünde şeker bayramı. Kurban Bayramı’nda herkes et yiyor. Tatlıya pek rağbet olmuyor. Haliyle de bizim işler beklediğimiz ölçüde olmuyor” dedi.
 
Osman Destur 
 
Başkent Lefkoşa’nın Sarayönü olarak bilinen bölgesinde uzun yıllardır taksicilik yaptığını söyleyen Osman Destur da eski bayramlara göre işlerinde yüz de yüz bir düşüş olduğunu anlattı.
”Artık benzin parasını zor çıkarıyoruz. Günde ortalama her taksici dört veya beş müşteri alıyor. O alınan müşterilerde kısa mesafeli yerlere gidiyor. Para kazanamıyoruz. Ancakta taksinin kirası ve benzin parası çıkıyor. Geçinmekte zorlanıyoruz” diyen Destur, işlerin düşmesinde ekonomik krizin yanında piyasada kaçak çalışan korsan taksicilerin de büyük faktörü olduğunu kaydetti.
 
Diyalog
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum