1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “CAS YAKINDA THY İLE HİZMETE BAŞLAYACAK”
“CAS YAKINDA THY İLE HİZMETE BAŞLAYACAK”

“CAS YAKINDA THY İLE HİZMETE BAŞLAYACAK”

Denktaş, CAS konusunda İstanbul’da yaptığı görüşmeler çerçevesinde CAS’ın yakın bir zamanda THY ile Ercan’da hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

A+A-

DENKTAŞ: “CAS YAKINDA THY İLE HİZMETE BAŞLAYACAK”

“OLUMLU SEYRİNDE GİDEN BİR YAPI VAR VE CAS EN KISA SÜREDE EN İYİ VE KALİTELİ HİZMETİ VERMEYE BAŞLAYACAK”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Cyprus Airport Services (CAS) konusunda İstanbul’da yaptığı görüşmeler çerçevesinde Türk Hava Yolları (THY) yetkilileriyle olayın hukuki boyutlarını ele aldıklarını ve CAS’ın yakın bir zamanda Türk Hava Yolları ile Ercan’da hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Eğitimler ve ihtiyaç duyulan araçlar için de THY’nin her türlü katkıyı sunacağını ifade eden Denktaş, yaygın bir uçuş ağı olan THY ile başka konularda da görüşmeler yaptıklarını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, CAS şirketinin sorunları konusunda Türkiye’deki hava yolu şirketleriyle önemli görüşmelerde bulundu.

Bakanlık açıklamasına göre, İstanbul’da aralarında Türk Hava Yolları’nın da bulunduğu bazı şirketlerle görüşen Denktaş, BRT’de katıldığı Günün Özeti programında yaptığı değerlendirmede hükümetin bu konuyu çözmede kararlı olduğunu belirtti.

THY ile görüştüklerini ve olayın hukuki boyutlarını ele aldıklarını ifade eden Denktaş, CAS’ın yakın bir zamanda THY ile alanda hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

YDÜ UÇAĞIYLA İLGİLİ SÖZLEŞME

Özel küçük uçakların bulunduğu şirketlerle de lisanslara yönelik temaslarda bulunduklarını kaydeden Denktaş, YDÜ’nün uçağıyla ilgili olarak sözleşme imzaladıklarını anlattı.

ÇALIŞANLAR KONUSU… “67’Sİ İŞBAŞI İÇİN BAŞVURDU”

Başbakan Yardımcısı Denktaş, CAS çalışanları ile nasıl bir tavır alınacağının net bir şekilde ortaya konulduğunu ve sendika ile uzlaşı içinde hareket edildiğini vurgulayarak, 169 çalışanı olan CAS’ın 137 çalışanının ilişki kesme belgelerini aldığını, 67’sinin ise yeniden işbaşı için müracaatta bulunduğunu söyledi.

“OLUMLU GİDEN BİR YAPI VAR”

“Olumlu seyrinde giden bir yapı var ve CAS en kısa sürede en iyi ve kaliteli hizmeti vermeye başlayacak” diyen Denktaş, hukuki sürenin uzun bir zaman almayacağını, altyapının hazır olduğunu anlattı.

“THY HER TÜRLÜ KATKIYI SUNACAK”

Eğitimler ve ihtiyaç duyulan araçlar için THY’nin her türlü katkıyı sunacağını ifade eden Denktaş, yaygın bir uçuş ağı olan THY ile başka konularda görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Serdar Denktaş, Moskova ve diğer ülkelerden KKTC’ye daha çok yolcu taşınmasının ele alındığını, Ekim ayında bu konuda daha kapsamlı bir görüşme yapacaklarını vurguladı.

Denktaş, “Elde böyle bir imkan varken kullanmamak olmaz. Dolayısıyla çok şey değişecektir. Diğer uçak şirketleriyle de karşılıklı görüşmeler olacak. Gelecek hafta ümit ediyorum ki hedeflediğimiz yüzde 40 pazar payının üstüne çıkma payımız gerçekleşecek.  Çalışanlarla bugüne kadar olduğundan daha yüksek hizmet vereceğimizi ve bu işi başarabileceğimizi göstereceğiz” dedi.

PEGASUS’LA DAVA

Pegasus yetkilileri ile dava noktasında olduklarını da söyleyen Denktaş, Pegasus’un KKTC’ye çok sayıda yolcu taşıdığını ve KKTC’den de gelirinin fazla olduğunu kaydederek, bu konudaki tavırlarının sorunları görüşerek çözmek olduğunu, ancak şirketin bunun yerine başka bir yol tercih ettiğini anlattı.

Denktaş’a, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu’yla görüşmesinde hediye de takdim edildi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’a temaslarında KKTC’nin İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, CAS Şirketi Direktörü Güvenç Cantaş ve CAS yetkilisi Özdemir Gül de eşlik etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.