1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Çatlaklardan nasıl kurtulunur ?
Çatlaklardan nasıl kurtulunur ?

Çatlaklardan nasıl kurtulunur ?

Kilo alıp verdikçe ortaya çıkan çatlaklar kabusunuz olmasın.

A+A-

Kadınlarda en yaygın estetik problemlerinin başında cilt çatlakları gelmektedir. Sadece doğum yapan kadınlarda değil, ergenlik döneminde aşırı kilo alıp veren genç kızlarda bile görülebilen bir sorundur. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen yaz mevsimine girmeden çatlak tedavisinin nasıl yapılacağını anlatıyor.

“Deri çatlakları gebelik, ergenlikte düzensiz kilo alış verişi, hormon tedavisi görenlerde yada bazı ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkabilir. Cilt çatlaklarıvücutta aşırı yağ birikiminin olduğu alanlarda ortaya çıkar. Bu nedenle karın, baldırlar, kalçalar, göğüsler, üst kollar ve sırt bölgesinde daha sık görülebilir. Kadınlarda daha sık görülür. Özellikle hamilelik döneminde kadınların büyük bir çoğunluğunda cilt çatlağı oluşabilir.”

Cilt Çatlağında Fraksiyonel Lazer Tedavisi

“Cilt çatlağı tedavisinde en yaygın kullanılan yöntem olan fraksiyonel lazer tedavisidir. Fraksiyonel lazer tedavisi ile yaklaşık üç seansta hastayı memnun eden sonuçlar alınabiliyor. Bu tedavi yöntemi ile cildin hem epidermis denilen üst hem de dermis denilen alt tabakasına etki eden bir sistemdir. Faraksiyonel lazerlerde lazer ışını derinin üst tabakasından geçip ve dermise kadar ilerler. Çatlak alanlarında mikroskopik yaralar oluşur ve bu alanlarda yeni kollajen ve epidermis oluşumu meydana gelir. Tüm deri çatlaklarında özellikle beyaz ve deforme olanlarda fraksiyonel lazerle %50 civarında iyileşme sağlanmaktadır. Seansların 6 hafta arayla uygulanması gerekir.

Platelet Rich Plasma (PRP) Tedavisi

“PRP yönteminde hastadan alınan kan örneği birtakım işlemlerden geçirilerek alyuvarlar ile akyuvarların birbirinden ayrılması sağlanır. Geriye kalan plateletten zengin serum, hastanın çatlakları üzerine mezoterapi iğneleri aracılığı ile enjekte edilir. Böylelikle hastanın kendi kanından hazırlanan serum ilecildin kollajen üretimi ve doku yenilenmesi artırılmaya çalışılır. Lazer destekli PRP uygulamaları 1,5 ayda bir birkaç seans olarak yapılır. PRP tedavisi ile cilt çatlaklarında oldukça başarılı sonuçlar alınabilmektedir.”

Karboksiterapi Tedavisi

“Karbondioksit (LOZ) gazının tedavi amaçlı deri altına enjekte edilerek dolaşımın ve dokudaki bölgesel metabolizmanın hızlandırılması işlemidir. Tedavi hızlı, rahat ve son derece etkili cerrahi olmayan bir yöntem olarak kabul edilir. Vücuttaki çatlakları onararak vücudun eski pürüzsüz haline dönmesini sağlar.”

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Dağdelen“Tüm bu yöntemler çatlak tedavisinin dışında, selülit tedavisinde, tüm vücutta cilt gevşekliği ve sarkıklığının giderilmesinde de kullanılan ve oldukça başarılı sonuçlar alınmasını sağlayan tekniklerdir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.