1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇAVUŞOĞLU: ENGELLİ İNSANLARA YAŞAM ALANLARININ EŞİT ŞEKİLDE SUNULMASI GEREKİR
ÇAVUŞOĞLU: ENGELLİ İNSANLARA YAŞAM ALANLARININ EŞİT ŞEKİLDE SUNULMASI GEREKİR

ÇAVUŞOĞLU: ENGELLİ İNSANLARA YAŞAM ALANLARININ EŞİT ŞEKİLDE SUNULMASI GEREKİR

K.T. Engelliler Federasyonu İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu ziyaret etti.

A+A-

K.T. Engelliler Federasyonu İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dünya Engelliler Haftası dolayısı ile Derviş Yücetürk Başkanlığı’ndaki Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette ilk sözü alan Yücetürk, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli Bakanlıklara gerçekleştirdikleri ziyaretlerle sorunlarını paylaştıklarını ve yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da kabulde yaptığı konuşmada, engelli hayatın olmadığını aslında bazı engelleri yine insanlığın ortaya koyduğunu söyleyerek, engelli insanlara yaşam alanlarının eşit şekilde sunulması gerektiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, “ Engelli diye nitelendirdiğimiz hayatı minimuma düşürmek için daha çok çalışmalıyız. Dünya’ya eşit şartlarda başlamayan insanlara fiziki engeller de çıkmasını yine biz engellemeliyiz” dedi.

1993’te UBP olarak engelli insanlara çıkarttıkları yasanın başka partiler tarafından daha sonra “budanmasına rağmen” hükümetin şimdi yeniden geçmişte bu yönde ortaya koyduğu iradeyle aynı doğrultuda çalıştığını belirten Çavuşoğlu, engelli insanların istihdamlarda gereken yeri almasıyla birçok kişinin daha mutlu olacağını belirtti.

Çavuşoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Bu mutluluk onlarıda bizleri de hayata bağlayan yegane unsurdur. Engelli insanlarımızın hayata daha çok tutunması adına hükümetimiz bir çalışma yapmıştır. Meclisin alt komitelerinde bekleyen dernekler yasası ve özel eğitim yasasının bir an önce geçmesi gerekmektedir. Gerek şahsımın gerekse  bakanlığımın bu konuda üzerine düşeni tereddütsüz yapmaya daima hazır olduğunu vurgulamak isterim. Engelsiz bir ülkede yaşamak için hepimize bazı sorumluluklar düşmektedir. Toplum olarakta bu konuda bilinçli hareket etmek durumundayız”

KAYNAK:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.