1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAVUŞOĞLU: “HALKIN EROĞLU’NUN KARARLI DURUŞUNA VE LİDERLİĞİNE İHTİYACI VAR”
ÇAVUŞOĞLU: “HALKIN EROĞLU’NUN KARARLI DURUŞUNA VE LİDERLİĞİNE İHTİYACI VAR”

ÇAVUŞOĞLU: “HALKIN EROĞLU’NUN KARARLI DURUŞUNA VE LİDERLİĞİNE İHTİYACI VAR”

Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk halkının Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun,

A+A-

“UBP GENEL BAŞKAN ARAYIŞINDA DEĞİL ÖZGÜRGÜN’E DESTEĞİMİZ TAM”

Ulusal Birlik Partisi İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk halkının Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun birikimine ülke çıkarlarını gözeten kararlı duruşuna ve liderliğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ülkenin Eroğlu’nun bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı makamında bulunmasına  ihtiyacı olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, bu dönemde her kesimin görüşlerini dikkate alan  Eroğlu’na desteklerinin tam olduğu kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi’nin  Genel Başkan  arayışında olmadığına ve Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e desteklerinin tam olduğuna da dikkat çeken Çavuşoğlu, UBP’nin ilk genel seçimde tek başına iktidar olacağını savundu.

UBP’den yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu katıldığı bir televizyon programında gündemdeki konuları değerlendirdi:

Çavuşoğlu hükümetin yalanlarla, ikiyüzlülükle zaman geçirdiğini ileri sürerek, şunları iddia etti:

“Önceden  söylediklerini bırakın yerine getirmeyi tam tersini yaparak halka eziyet etmeyi pervasızca sürdürmektedir. Her fırsatta Kamu Reformu tamamlanmadan atama yapmayacağını söyleyenlerin, düne kadar bürokrat atamalarına devam ettiklerine, sınavsız istihdam yaptıklarına tanık olmaktayız. Yandaşları için, yasa, tüzük ve kural tanımadan istihdam gerçekleştirdiklerini görmekteyiz. Biriken sorunların çözümlerine ilişkin hiçbir plan, program, tedbir ya da öngörüleri olmamıştır. Olsa da yapacak iradeleri yok. Hükümet ortakları arasında uyumsuzluk hat safhada. Ortaklar arasındaki görüş ayrılığına parti içi uyumsuzluklar da eklenince ülke yangın yerine dönüştürülmüş, her sektörde feryatlar arşa ulaşmıştır.”

Çavuşoğlu, hükümet ile CTP’ye eleştiriler yöneltti.

Eğitimle ilgili bir soruyu yanıtlarken de Çavuşoğlu, siyasette ağlamaya, yakınmaya hiç inanmadığını, önem vermediğini belirtti. Eğitimde sorunların hep olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Öğretmen sendikalarının güçleri de bilinmektedir. Sorunların halli için uzlaşı temelinde zamana, sabra ve sebata gerek vardır. Yılgınlık zamansız olmuştur” dedi.

On beş yıllık öğretmen olmasının artılarıyla  bakanlığı döneminde eğitimde çok radikal adımlar attığını söyleyen Çavuşoğlu,  bakanlığı döneminde sendikalar dışında herkesin doğruladığı bazı yeniliklere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan istifa eden Arabacıoğlu ve partisinden siyasi kaygılar nedeniyle destek görmediğini ileri sürdü. Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“SBS sistemi ve Arabacıoğlu’nun istifasına önemli neden olan  nakil tüzüğü  üzerinde çok çalıştım, sendikalarla boğuştum ancak bugün şikayet edenlerden tıs çıkmadı. Çocuklarımızın başarısı Hakkari- Siirt illeri seviyesinin altına düşmüşse, eğitim yılının yarısı grevlerle geçerse hep birlikte düşünmeli ve çalışmalıyız. Eğitim her zaman siyasetin üzerindedir öyle de kalmalıdır. Bu hükümetin bu konuları çözecek iradesi yoktur. Eğitim eklenti bakanlıklara eklenerek de çözülemez. Kaldı ki istifa bile popülizm kokuyor”.

Anavatan Türkiye’den gelecek suyla ilgili olarak Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Bakırcı’nın “Biz Yönetemeyiz” seklindeki söylemiyle ilgili bir soru üzerine ise Çavuşoğlu, “Bakırcı’nın söylemine prensip olarak karşıyım. Ancak bu söyleminin devletin imkan ve kabiliyetleri açısından yapıldığına inanmak isterim. Bakanlığım döneminde su işlerinden sorumlu birimlerin ve belediyelerin iş kapasitelerini yakından tanıma fırsatı buldum. Belediyelerin tahsilatta ülke genelinde gerçekleştirilen oranı % 50’lerde seyretmektedir” dedi.

Yönetim işinin alınacak tedbirler, sağlanacak imkanlar, hazırlanacak plan ve programa bağlı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bu görüşü eleştirenlerin ve saldırıya geçenlerin ülke sorunlarını Kıbrıs konusunun çözümünde görenler olmasının  ayrı bir tezat olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, “Bakırcı söylediğinde ne kadar yanlışsa sorunları sadece çözümde gören Yorgancıoğlu mantığı da yanlış” iddiasında bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.