1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAVUŞOĞLU: "HÜKÜMET EŞİT KURULMADI"
ÇAVUŞOĞLU: "HÜKÜMET EŞİT KURULMADI"

ÇAVUŞOĞLU: "HÜKÜMET EŞİT KURULMADI"

ÇAVUŞOĞLU: "HÜKÜMET EŞİT KURULMADI"

A+A-

ÇAVUŞOĞLU: “(HÜKÜMET’İN) EŞİT KURULMADIĞINA DAİR TESPİT VE YAKLAŞIMLARIMIZ DA VARDIR”

Ulusal Birlik Partisi(UBP) Genel Başkan adayı, İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, UBP’nin hükümette eşit olarak yer almadığı yönde tespitleri bulunduğunu savundu.

Çavuşoğlu’nun basın bürosundan verilen bilgiye göre, Nazım Çavuşoğlu resmi adaylık başvurusunda bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, UBP yetkili kurullarının “eşit ve adil” bir şekilde hükümette yer alınması için onay verdiğini ancak UBP’nin eşit olarak hükümette bulunmadığını iddia etti.

Çavuşoğlu, “(Hükümetin) Eşit kurulmadığına dair tespit ve yaklaşımlarımız da vardır. Bunlarla ilgili düzeltme ve düzenlemeler için yetkili kurullarımızla görüşmek zorundayız. Hüseyin Özgürgün’ün şu an UBP Genel Başkan olması diğer UBP kurultay adaylarından üstün olduğunu göstermez” dedi.

Parti Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün geçmişte başka partiye hizmet veren bir kişiyi MYK üyesi yaptığını savunan Çavuşoğlu, “UBP’nin yetkili kurullarının onayı ile Hüseyin Özgürgün başkanlığında ortak oluşturulan hükümet, şeffaflık ve mutluluk getirmesini beklerken her geçen gün bu yöndeki umudumuz azalmaktadır” dedi.

Parti Genel Başkanı seçilmesi durumunda, hükümetin devam edip etmeyeceğine UBP’nin tüm yetkili kurullarıyla birlikte karar vereceklerini kaydeden Çavuşoğlu, “Hüseyin Özgürgün’ün şu an UBP Genel Başkan olması kendisine tek başına hükümette olup olmama yetkisi vermemektir. Tek yetkili, kurullarımızdır” dedi.

“KURULTAY ERTELEME TARTIŞMALARI ARTIK BİTMELİ”

Kurultayın ertelenmesi tartışmalarının partiye üye kayıt uygulamasından kaynaklandığını savunan ve Parti Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü suçlayan Çavuşoğlu, kurultay erteleme tartışmalarının artık konuşulmaması gerektiğini de belirtti.

“Güçlü bir UBP için” genel başkanlık görevine talip olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “Hedefimiz, geçmişte partimize ışık tutmuş tecrübeli isimlerden faydalanıp, yeni ve kendini geliştirmiş gençliği de aramıza katarak, bizlerin de bilgi birikimiyle Kuzey Kıbrıs’ın geleceğine katkı koymak, UBP’yi geçmişteki başarılarından daha iyi noktalara taşımaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.