1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAVUŞOĞLU: “HÜKÜMETTEN BEKLENTİMİZ KALMADI!"
ÇAVUŞOĞLU: “HÜKÜMETTEN BEKLENTİMİZ KALMADI!"

ÇAVUŞOĞLU: “HÜKÜMETTEN BEKLENTİMİZ KALMADI!"

Çavuşoğlu, hükümetin, programında yer alan konulardan hiçbirini yapmadığını; hiçbir beklentileri de kalmadığını söyledi.

A+A-

ÇAVUŞOĞLU: “HÜKÜMETTEN BEKLENTİMİZ KALMADI.. YA SÖZLERİNİ TUTSUNLAR, YA GİTSİNLER”

“İSTİHDAMLA SİYASETTE BAŞARILI OLUNAMADIĞI ORTAYA ÇIKTI”

Cumhuriyet Meclisi, Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde Başbakanlık bütçesi görüşülürken söz alan UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, hükümetin, programında yer alan konulardan hiçbirini yapmadığını; hiçbir beklentileri de kalmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, hükümetin ya sözlerini tutmasını ya da görevi iade etmesini istedi.

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde 2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı görüşülürken söz alan Çavuşoğlu, UBP’nin kurultay dönemine dair eleştirilerini yanıtladı. Çavuşoğlu, CTP-BG’deki bıyıklı-bıyıksız tartışmalarının da toplumu etkilediğini; CTP-BG’nin insanların unutkanlıklarından faydalanarak siyaseti güncel tuttuğunu savundu.

Çavuşoğlu, Başbakan’ın 29 Ekim’de yayımladığı mesajda, “Geleceğe umutla bakan bir devlet” başlığı kullanıldığını belirterek mesajdan bazı cümleler okudu ve bu mesajdan Başbakan’ın haberi olup olmadığını sordu.

“İSTİHDAMLA SİYASETTE BAŞARILI OLUNAMADIĞI ORTAYA ÇIKTI”

Nazım Çavuşoğlu, işe alım şekillerinde UBP ve CTP –BG hükümetleri dönemlerinde bir fark olmadığını savundu ve “Süreç içinde ortaya çıkmıştır ki istihdamla siyasette başarılı olunamamıştır” dedi.

Hükümetten, ülkenin kangrenleşen sorunlarını çözmesini beklemenin hayal olduğunu savunan Çavuşoğlu, sözle icraatın birbirine uygun olmadığını belirtti.

Nazım Çavuşoğlu, KIB-TEK’in akıllı sayaç ihalesini ve jeneratör alımlarını eleştirerek ülkenin enerji ihtiyacının akılcı yöntemlerle karşılanması gerekirken herkesin aklına gelen projeyi istediği gibi uygulamasının doğru olmadığını söyledi.

İktidarları döneminde işini doğru yapanları görevden almadıklarını belirten Çavuşoğlu, “Şu anda hükümettekiler hem kamu reformunu geçirmeden atama yapmayacaklarını söylüyor, hem de dün bir haberde okuduğum kadarıyla 89 tane atama yaptılar” dedi.

Çavuşoğlu, atamaların müşavirler arasından yapılmasını önerdiklerinde bu kez de bıyıklı-bıyıksız tartışmalarıyla karşılaştıklarını; bazı kişilerin atanabilmek için bıyıklarını bile kestiğini öne sürdü.

Ülkenin en iyi şekilde yönetilmesini beklemenin, hükümetle aynı fikirde olanlar kadar olmayanların da hakkı olduğunu vurgulayan Nazım Çavuşoğlu, CTP-BG’nin 10 yılda bir umut olarak hükümete geldiğini ama her zaman süresini tamamlamadan gittiğinin de siyasi hafızalarda yer aldığını belirtti.

UBP Milletvekili Çavuşoğlu, hükümetin daha 1 yılı geride bıraktığını ama halkın sanki 4 yıl geçmiş gibi artık gitmesini beklediğini öne sürerek halkın en mutsuz dönemi yaşadığını iddia etti.

“YERLERE GÖKLERE SIĞDIRAMADIĞINIZ KAMU REFORMU…”

Çavuşoğlu, “’Görevden alınan kişi eski görevine döner, emeklilik maaş hesaplaması, kamuda geçirilen süre içindeki baremlerin ortalaması şeklindedir’ diye düzenleme yapsanız, yerlere göklere sığdıramadığınız kamu reformu gerçekleşmiş olacak ve bu ülkenin performansı da akşamdan sabaha yüzde 50 artmış olacak” diye konuştu.

Nazım Çavuşoğlu, polisin siyasallaşmaması gerektiği söylenirken Başbakan’la uyumlu çalışmasından da söz edilmesinin tezat yarattığını savunarak, söylemle fiiliyatın örtüşmesi gerektiğini söyledi.

Açlık grevindeki eski KTHY çalışanları konusuna da değinen Çavuşoğlu, krizin çözümlenmesi gerektiğini vurguladı. Çavuşoğlu, kendi dönemlerinde KTHY çalışanlarının sorunlarının yüzde 90-95’inin çözümlendiğini, hükümetin de geri kalanları çözmesi gerektiğini belirtti.

BATIK BANKALARDAKİ ALACAKLAR

Çavuşoğlu, “Sorunları çözecek irade yok. Bu hükümetin programı okunurken de söyledim. ‘Batık bankalardaki alacakların tahsili için girişim yapacaksanız size destek vereceğim’ dedim. Bizim dönemde uğraştık, maalesef yapamadık. Şu anda aynı duruşum devam ediyor. Tahsilat konusunda bir milletvekili olarak üzerime düşen ne varsa yapacağım. Ama memlekette bu irade olsaydı bu zamana kadar bu paralar tahsil edilir, bu paraları tutanların mallarına el konuşurdu. Hiçbir şey yapılmadı, yapılamayacak da…” diye konuştu.

Çavuşoğlu, “hükümet programından yapılan hiçbir şey olmadığını, hükümetten hiçbir beklentileri kalmadığını, KKTC’nin standartlarını yükseltecek, cumhuriyet yönetim anlayışını daha güzel hale getirecek hiçbir yaklaşım göremediklerini ve bundan üzüntü duyduklarını” söyledi.

Bunları yapamayacaksa, hükümetin aldığı görevi teslim etmesini isteyen Nazım Çavuşoğlu, “Ya pılınızı pırtınızı toplayıp terk edin, ya da görevde kalacaksanız söylediğiniz gibi davranın” diye konuştu.

MUHTAROĞLU

CTP-BG Milletvekili Armağan Candan’ın konuşması sırasında yönelttiği soruyu yanıtlamak üzere söz alan DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, İstatistik Dairesi’nin Yasa Tasarısı’nın 13 Kasım’da Başbakanlık Teknik Kurulu’nda madde madde görüşülmeye başlandığını, ardından Kadro Komitesi’ne gideceğini, Savcılık ve Merkezi Mevzuat Dairesi görüşleri alınarak tamamlanacağını söyledi.

TOKAR

YAGA Direktörü Berkan Tokar da, YAGA’yla ilgili soruyu yanıtladı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

YAGA’nın yatırımların koordinasyonu, planlaması, geliştirilmesi için çalıştığını; bir yıldır direktörü olduğu ajansın şu anda Bafra bölgesindeki turizm yatırımlarıyla ilgili çalışmalar yürüttüğünü anlatan Tokar, ayrıca solar enerji projeleriyle ilgilendiklerini bildirdi.

Tokar, katı atık yönetimi ve enerji geri kazanımı projesinde üç bakanlık (Enerji, Çevre ve İçişleri) ile birlikte çalışmalar sürdürdüklerini, projenin daha somut şekle geldiğini ifade etti.

YAGA Direktörü Berkan Tokar, Bafra’daki bir otel inşaatı ve CMC’deki liman yatırımı konularında da bilgi verdi.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi daha sonra toplantısına yemek arası verdi. Toplantıya saat 14.00’te devam edilecek.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.