1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇAVUŞOĞLU: “İNANÇ VE İSTEK OLDUĞU SÜRECE AHISKA TÜRKLERİ HEDEFE ULAŞACAKLARDIR"
ÇAVUŞOĞLU: “İNANÇ VE İSTEK OLDUĞU SÜRECE AHISKA TÜRKLERİ HEDEFE ULAŞACAKLARDIR"

ÇAVUŞOĞLU: “İNANÇ VE İSTEK OLDUĞU SÜRECE AHISKA TÜRKLERİ HEDEFE ULAŞACAKLARDIR"

DOĞAN: “AHISKA TÜRKLERİ’NE YAPILAN HAKSIZLIĞIN ULUSLARARASI ALANDA TESCİLİ İÇİN ÇALIŞMAKTAYIZ“

A+A-

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan başkanlığındaki Yönetim Kurulu Üyelerini ile KKTC Ahıska Türkleri Birliği heyetini kabul etti.

Ahıska’dan sürgün edilen ve geri dönmek isteyen Ahıska Türkleri’nin sorunlarının konuşulduğu kabulde,  Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Çavuşoğlu’na plaket, Çavuşoğlu da Doğan’a ipek koza işi tablo hediye etti.

DOĞAN

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkan Vekili Prof. Dr. İlyas Doğan, Gürcistan’ın 1999 yılında Ahıska Türkleri’nin Ahıska’ya dönmesi yönünde verdiği taahhüdü yerine getirmek için yeterli çabayı sarf etmediğini belirterek, Birlik olarak Avrupa Konseyi, AGİT ve BM’de girişimlerde bulunmakta olduklarını vurguladı.

KKTC makamlarının da uluslararası alanda Ahıska Türkleri’nin vatan sorununu dile getirmesini beklediklerini ifade eden Doğan, KKTC’de bulundukları sürede burada yaşayan Ahıska Türkleri ve üniversite öğrencileri ile de görüşeceklerini belirtti.

Ahıska’dan 1944 yılında sürülen ve geri dönmek isteyen 5 bin aile bulunduğunu, bunların Gürcistan’ın çıkardığı geri dönüş yasasının tüm şartlarını yerine getirmelerine rağmen Gürcistan’ın tutumu nedeniyle geri dönemediklerini anlatan Doğan, Ahıska Türkleri’ne yapılan haksızlığın uluslararası alanda tescili için çalışmakta olduklarını kaydetti.

Doğan, sürgün edilen 240 bin Ahıska Türkü’nün yerinde bugün 32 ailenin yaşamakta olduğunu ve bu insanların kendi çabaları ile yerleştiklerini anlattı.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, heyeti görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Ahıska Türkleri’nin sorunu Türk dünyası ve tüm dünya insanlarının problemi olmalı” dedi.

Ahıska Türkleri’nin vatansız bırakılması, bulundukları topraklardan koparılmasının kabul edilebilir olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, KKTC’de yaşayan Ahıska Türkleri bulunduğuna da işaret ederek onlardan “kardeşlerimiz” olarak bahsetti.

Vatansız kalmanın, ölümle burun buruna gelmenin ne demek olduğunu KKTC halkının çok iyi bildiğini vurgulayan Çavuşoğlu, Kıbrıs Türkleri’nin uzun zaman yaşama hakkını ellerinden alınmasıyla ilgili büyük bir mücadele verdiğini ve Anavatan Türkiye’nin desteği ile bu hakkı kazandığını ifade etti.

Kıbrıs Türkleri’nin şimdi kurduğu devletin tanınması için mücadele vermekte olduğunu kaydeden Nazım Çavuşoğlu, “İnanç ve istek olduğu sürece Ahıska Türkleri de hedefe ulaşacaklardır. Gönlümüz ve desteğimiz sizinle. Mücadelenizde başarılar diliyor ve her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.