1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇAVUŞOĞLU TC BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY İLE GÖRÜŞTÜ
ÇAVUŞOĞLU TC BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY İLE GÖRÜŞTÜ

ÇAVUŞOĞLU TC BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY İLE GÖRÜŞTÜ

İÇİŞLERİ VE YEREL YÖNETİMLER BAKANI ÇAVUŞOĞLU ANKARA’DA

A+A-

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bugün Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile görüştü.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, görüşmede; KKTC’ye yapılması planlanan cezaevinin ana gündem maddesi olduğu, KKTC’ye yönelik yatırım ve bazı projelerin de ele alındığı bildirildi.

ATALAY: “KABİNEMİZ İÇİNDE ÜLKEYE HAS EDİLMİŞ TEK BAKANLIK KIBRIS İŞLERİNDEN SORUMLU BAKANLIKTIR”

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs ile yakın çalışma içinde olduklarını belirterek, Türkiye olarak KKTC’nin ekonomik yönden iyiye gitmesini  istediklerini  söyledi.

Atalay, Türkiye’nin her konuda desteğinin devam edeceğini  belirterek, yatırımların önemine değindi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay şöyle konuştu:

“Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ne yönelik desteklediği çok ciddi projeler var. Herkesin bildiği gibi, Türkiye’den Ada’ya su taşınması projesi hızla devam ediyor. Her iki baraj bitmek üzere ve buna ek olarak elektrik götürülmesi üzerinde de çalışılıyor. Kuzey Kıbrıs’ta duble yolların yapımı ve üniversitelerdeki öğrenci artışı, turizmin teşviki konularında yoğun çaba içerisindeyiz. Özellikle KKTC’de Bafra ve İskele’de turizm yatırımlarının gelişmesi için teşvik kararnamemiz yürürlükte, son ziyaretimde de konuyla ilgili değerlendirmeleri yapmıştık.

KKTC hükümeti ile çok yakın mesai içindeyiz. Sürekli söylerim, bizim kabinemiz içinde ülkeye has edilmiş tek bakanlık Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Bakanlıktır ve bu görevi ben yürütüyorum..Dolayısıyla tüm konuların koordinasyonu da ben sağlamaktayım. Hemen hemen tüm bakanlıklarımızın KKTC ile işleri vardır, Kuzey Kıbrıs’taki tüm bakanlıkların da Türkiye’deki bakanlıklarla işleri, yürüyen çalışmaları vardır. KKTC İçişleri Bakanımız da bugün kendi alanı ile ilgili çalışmalar için Ankara’da bulunmaktadır”.

ÇAVUŞOĞLU: “ANAVATAN KIBRIS TÜRK HALKINA BÜYÜK İMKANLAR SAĞLAMAKTADIR”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada son dönemde elde ettiği başarılarının, KKTC açısından da çok önemli olduğunu belirterek, “Anavatan’da ne varsa Kıbrıs’ta da olması gerektiği” vizyonuyla çalışan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Türk halkına yönelik çok önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde standartların yükseltilmesi ve kalkınma yolculuğunda, Anavatanımız kendi bütçesinden Kıbrıs Türk Halkına büyük imkanlar sağlamaktadır. Bu imkanlar çerçevesinde, Türkiye’de Adalet Bakanlığı’nın sürdürdüğü cezaevlerinin iyileştirilmesi çalışmaları ve çağdaşlaştırılması hususunda, KKTC’nin uzun zamandır ihtiyaç duyduğu ve bekleyen Yeni Cezaevi yapımı için Anavatanımız yine her konuda olduğu gibi bu konuda da bizlere tam destek vermektedir.

Adalet Bakanı Sn. Sadullah Ergin,  yaptığımız dünkü görüşmelerde sağ olsun hemen talimat vererek proje için teknik ekibinin KKTC’ye gelerek çalışmalara katılması için girişim başlatmıştır. 

Öte yandan sayın Beşir Atalay’dan, Çukurova Üniversitesi’nin bir an önce İskele’ye gelmesi için destek istemeye geldik. Çukurova Üniversitesi’ne geçmişte tahsis edilen kampüs alanına yerleşkesini kurması için, sürecin hızlanması yönünde yardım istemeye de geldik”.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.