1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇAVUŞOĞLU'NUN EİDE'Yİ KABULÜ
ÇAVUŞOĞLU'NUN EİDE'Yİ KABULÜ

ÇAVUŞOĞLU'NUN EİDE'Yİ KABULÜ

Bu arada Eide, şahsi Twitter hesabından fotoğraflı olarak yayımladığı mesajda;

A+A-

 

EİDE, MÜZAKERE SÜRECİ HAKKINDA ÇAVUŞOĞLU'NA BİLGİ VERDİ

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi kabul etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Eide görüşmede Kıbrıs'ta BM Genel Sekreteri'nin İyi Niyet Misyonu çerçevesinde sürdürmekte olduğu müzakere süreci hakkında Bakan Çavuoğlu'na bilgi verdiği ve Türkiye'nin sürece verdiği destekten duyduğu memnuniyeti ifade ettiği belirtildi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun da Kıbrıs sorununa, Kıbrıs Türk tarafının siyasi eşitliğini ve meşru haklarını teminat altına alacak şekilde adil ve kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki kararlılığının sürdüğünü aktardığı ifade edildi.

Bakan Çavuşoğlu'nun ayrıca, bugüne kadar olduğu gibi gelecek dönemde de kapsamlı bir çözüme ulaşılmasına yönelik çabalara destek olmaya devam edeceklerini bildirdiği vurgulandı.

EIDE’DEN TWITTER MESAJI

Bu arada Eide, şahsi Twitter hesabından fotoğraflı olarak yayımladığı mesajda, Çavuşoğlu ile görüşmesinin iyi geçtiğini, Türkiye’nin Kıbrıs müzakerelerine aktif desteğinin “elzem” olduğunu vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.