1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÇAVUŞOĞLU:”YATIRIMCILAR DA ÜLKEYE KALICI ESERLER YAPSINLAR”
ÇAVUŞOĞLU:”YATIRIMCILAR DA ÜLKEYE KALICI ESERLER YAPSINLAR”

ÇAVUŞOĞLU:”YATIRIMCILAR DA ÜLKEYE KALICI ESERLER YAPSINLAR”

Hayırsever işadamı Kemal Hekim tarafından İskele Şehit İlker Karter İlkokulu’nda yaptırılan iki derslik düzenlenen törenle açıldı.

A+A-

ÇAVUŞOĞLU:”YATIRIMCILAR DA ÜLKEYE KALICI ESERLER YAPSINLAR”

ATASAYAN:”OKULLARLA İLGİLİ İHALELERİN YÜZDE 90’I TAMAMLANDI. YENİ EĞİTİM YILI BAŞLAMADAN EKSİKLER TAMAMLANACAK”

Hayırsever işadamı Kemal Hekim tarafından İskele Şehit İlker Karter İlkokulu’nda yaptırılan iki derslik düzenlenen törenle açıldı.

Dersliklere, HEBO YapıDirektörü Kemal Hekim’in annesinin ismini yaşatmak üzere Süriye Hekim ismi verildi.

Derslik açılışına İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, İskele Kaymakamı Bünyamin Merhametsiz, Milletvekilleri Ali Rıza Usluer, Ahmet Zengin ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun katıldı.

Açılış töreninde,  İskele Şehit İlker Karter İlkokulu  Halk Dansları Ekibi gösteri sundu, koro şarkılar seslendirdi.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, dersliklerin yapımıyla ilgili bilgi verdi.

Okul Aile Birliği’nin kendisini ziyaret ederek derslik talebinde bulunduğunu kaydeden  Bakan Çavuşoğlu, bu talebi Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’a ilettiğini anlatıtı.

Devam eden süreçte, ülkede yatırım yapan biri olarak Kemal Hekim’in vatandaşlık talebinde bulunduğunu, vatandaş olduktan sonra da kendisine gelerek ülkeye hayırlı bir yatırım yapmak istediğini bildirdiğini anlatan Çavuşoğlu , kendisinin de İskele’ye derslik yapması için yönlendirdiğini söyledi.

Kemal Hekim’e eğitime katkıları nedeniyle teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu,  “Umut ederim, bundan sonra yatırımcılar  kalıcı eserler yapsınlar. Bu çocuklar eğitim alarak KKTC’yi kalıcı kılacakar. Buna hizmet edelim” dedi.

ATASAYAN

Milli Eğitim gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan da, son dönemlerde devletin yanı sıra vatandaşların da eğitim yatırımlarına katkıda bulunduklarını söyledi.

Eğitime yatırımların son dönemlerde arttığını kaydeden Atasayan, bu yıl için  okulların yapımı, tamirat ve tadilatı için 11 milyon TL bütçe ayırıldığını, ihalelerin yüzde 90’ının tamamlandığını, yeni eğitm yılı başlamadan önce okulların yapım, tadilat ve tamirat işlerinin tamamlanmış olacağını kaydetti.

Sadece devlet bütçesiyle bütün işleri tamamlamanın mümkün olmadığını söyleyen Atasayan, “Hayırsever vatandaşları devreye sokmakla eğitim adına çok güzel işler yapmış oluruz” dedi.

Hayırsever yatırımcıları teşvik etmek istediğini kaydeden Atasayan,  eğitim ve spor alanlarına yaptıkları katkıların  iş insanlarının o yılki gelirlerinden düşüleceğini de sözlerine ekledi.

Okul Müdürü Coşkun Akyerli de dersliğin açılmasında katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Katkılarından dolayı Bakanlar Nazım Çavuşoğlu ile Mutlu Atasayan’a, Belediye Başkanı Halil Orun’a  ve Kemal Hekim’e plaket takdim edildi.

KAYNAK:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.