1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “CAZİP GÖRÜNSE DE SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL”
“CAZİP GÖRÜNSE DE SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL”

“CAZİP GÖRÜNSE DE SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL”

“cazip görünmesine karşın fiili durum sürdürülebilir değildir, özellikle ekonomik kriz çerçevesinde. Kıbrıs müzakereleri derhal başlamalı, çünkü çözüm bulunmalıdır” dedi.

A+A-

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schultz “cazip görünmesine karşın fiili durum sürdürülebilir değildir, özellikle ekonomik kriz çerçevesinde. Kıbrıs müzakereleri derhal başlamalı, çünkü çözüm bulunmalıdır” dedi.

Fileleftheros “Kıbrıs Sorunu ve Türkiye-Avrupa İlişkilerine Ayrı Ayrı Yaklaşılıyor... Schutz: Fiili Durum Sürdürülebilir Değil, Özellikle Şimdiki Krizle” başlıklı haberinde Rum Haber Ajansı’nın Schultz’la yaptığı röportaja yer verdi.

Gazete, Avrupa Komisyonu Başkanlığı’nı talep etmekte olan Schultz’un söylediklerini özetle şöyle aktardı:

“Kıbrıs müzakereleri derhal başlamalı çünkü çözüm bulunmalıdır. Taraflardan hiçbiri bu net ve yapıcı konuşma fırsatına sırtını dönemez. Her iki taraf da önyargısız tavır takınsın ve geçmişi sınırlandırma olarak kullanmasın. Küçük ve kısıtlı görünse dahi her tedbir iki taraf arasında güven inşa edilmesine yardımcı olabilecek bir adımdır. Çözüm sabır ve kararlılık ister.”

AB’nin Kıbrıs sorununda nasıl bir rolü olması gerektiği konusundaki görüşü sorulan Schutz  “çözüm iki toplumdan gelmeli ancak büyük gerilimlerle kritik bir kavşakta bulunduğumuzu da reddedemeyiz. İki tarafın da uzun soluklu vizyonu olmalı, AB’nin de bunu gerçekleştirmelerine yardımcı olabileceğinden emin olsunlar.

AB ile Türkiye arasındaki mevcut çerçeve müzakere için olumlu bir dinamik oluşturuyor. Geçmişte Kıbrıs sorunu Türkiye ile müzakerelere engel olarak kullanılıyordu.  İki konuya ayrı ayrı yaklaşılmasının, her iki meseleye de çözüm bulunması açısından faydalı olabileceği kanısındayım.”

Simerini “Çözüm Acil... Martin Schultz Kıbrıs’taki Fiili Durum Sürdürülebilir Değil Diyor” başlıklı haberinde Komisyon Başkanlığı seçimlerinde aday olması özelinde yapılan söyleşide Schultz’un Kıbrıs müzakerelerinin süratle yeniden başlaması gereğine vurgu yaptığını ve AB’nin çözüme katkı koyabileceğini söylediğini yazdı.

Haravgi “AB’nin Kıbrıs Sorunundaki Rolü Yardımcı... İki Tarafın Uzun Soluklu Vizyonu Olmalı Diyor” başlığını attı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.