1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEBİ: “ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK”
CEBİ: “ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK”

CEBİ: “ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK”

Cebi, seçilmesi halinde yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili bilgi vererek, sağlık konusunun öncelikleri olduğunu söyledi.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Dipkarpaz Belediye Başkan adayı Hüseyin Hakkı Cebi, seçilmesi halinde yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili bilgi vererek, sağlık konusunun öncelikleri olduğunu söyledi.

Dipkarpaz’da özellikle sağlık alanında ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkati çeken Cebi, “En büyük sıkıntı sağlık. Sağlık Ocağımız var ancak hizmet yok. Zaten ihtiyacı da karşılamıyor. Özellikle ambulansın olmaması nedeniyle geçen yıl üç vatandaşımız kalp krizinden hayatını kaybetti” dedi.

DP-UG’den yapılan yazılı açıklamaya göre Cebi, “1974 öncesi, 8-10 bin civarında olan nüfus, şimdilerde 3 bin-3 bin 500 civarında, Dipkarpaz halkı 38 yıldır hizmetten mahrum. Mesafe uzak deniyor, koca bir yalan. Devlet olanaklarından mahrum yaşamak kader değil, artık yeter” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ADAYIM”

Radyo Havadis’te Emine Sivri’nin hazırlayıp-sunduğu ‘Güne Günaydın’ programına konuk olan DP Ulusal Güçler Dipkarpaz Belediye Başkan adayı Hüseyin Hakkı Cebi, bölgede sağlık, eğitim gibi alanlarda yaşanan sorunları çözmek için aday olduğunu söyledi.

Cebi, “Merkezden uzak veya kırsal kesim’ diye adlandırılarak ötekileştiriliyoruz, oysaki ben mesleğim gereği 29 yıl fiilen her gün 270 kilometre yol sonrası Dipkarpaz’dan Lefkoşa veya Mağusa’ya işime geldim ve döndüm. Bir kez olsun da isyan etmedim. Gezme söz konusu olunca sorun yok, ancak iş icraata gelince mesafe uzak deniyor” dedi.

Cebi, futbol müsabakasında bile hakemlerin taraf tutup, Dipkarpaz’ın kümeden düşürülmesini istediğini, nedenini ise Karpaz’ın uzak oluşuna bağladıklarını iddia etti.

‘Neden DP Ulusal Güçler?’ şeklindeki soruyu yanıtlayan Cebi, “DP iktidarları ile birlikte ülke hizmet ve yatırımla tanıştı, istikrar yakaladı. Yeni dönemde de hizmetlerimizi en uzak yerlere kadar götüreceğiz” diye konuştu.

“EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YAŞANAN AKSAKLIKLAR...”

DP Ulusal Güçler Dipkarpaz Belediye Başkan adayı Hüseyin Hakkı Cebi, eğitim ve öğretimde yaşanan aksaklıklara da değindi. Cebi, özellikle Kaleburnu’nda okulun olmayışı ve ailelerin çocuklarını Dipkarpaz’a götürmede hem mesafenin uzaklığı, hem de yolların sağlıklı olmamasından dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.

Bu sorunlara köklü çözümler üreteceklerini belirten Cebi, “Yine önceliğimiz Kaleburnu-Dipkarpaz arasındaki yolun asfalt çalışmalarına biran önce başlanması olacak” dedi.

Cebi, Kaleburnu gençlerine 'halı saha' sözü de verdi.

“KÖY MECLİSİ’Nİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Yönetim noktasında tüm vatandaşların söz hakkının olacağını kaydeden Cebi, gençler ve yaşlıların oluşturacağı ‘Köy Meclisi’ni hayata geçireceklerini belirtti. Böylelikle büyüklerin tecrübesi ile gençlerin bilgi çağındaki planlarının harmanlanacağına söyleyen Cebi, “Şeffaf, katılımcı ve her kesimin görüşüne kulak veren yönetim anlayışı ile hizmet” diye konuştu.

“ÇİFTÇİNİN DESTEKLENMESİ İÇİN GİRİŞİMLER YAPILACAK”

Bölgede gençlerin işsizlik sorununun giderilmesi için mücadele vereceklerini söyleyen Cebi, tarımsal faaliyetlerin ve çiftçinin her yönden desteklenmesi, üretimin ve kazancın artırılması yönünde girişimler yapacaklarını belirtti.

Cebi, projeleri arasında bölgede köy içerisinde bulunan ağılların köyün dışına çıkarılmasına yönelik çalışmalar da bulunduğunu söyledi.  Cami-kilise çevrelerinin düzenlenmesi, araç park alanlarının yapılması ile köy trafiğinin rahatlatılması gibi projelerinin de olduğunu belirten Cebi, savaştan kalma görünüme sahip bölgenin yeniden canlandırılması için bir takım girişimler üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

“FESTİVAL ORGANİZASYONU”

Dipkarpaz halkı için folklor, tiyatro ve festivallerin büyük önem arz ettiğine dikkati çeken Cebi, seçilmesi halinde bölgede festival organize ederek turizm ve ekonomiye katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Cebi, “Düzenleyeceğimiz festival ile birlikte hem bölgemizin tanıtımı, sahip olduğumuz kültürel değerlerimizin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının yanı sıra iç turizmi hareketlendirerek, bölgemizin kalkınması ve ekonomik canlanma sağlanmasını hedefliyoruz. Böylelikle vatandaşımızın da yüzü gülecek” dedi.

Bölge kadınlarına yönelik meslek kursları açacaklarını da belirten Cebi, “Böylelikle bir yandan unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı yaşatacak, diğer yandan ev ekonomilerine katkı sağlayacağız. Ancak bu emeğin pazarlanması konusunda da hükümetimizden beklentimiz var” diye konuştu.

Cebi, 29 Haziran’da gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili, “Tüm vatandaşlarımızdan bize güvenmelerini ve desteklerini talep ediyoruz. Halkımızın güvenini boşa çıkarmamak, verdiğimiz tüm sözleri, vaat ettiğimiz tüm projeleri hayata geçirmek için elimden gelenin fazlasını yapacak bu uğurda gece gündüz çalışacağım” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.