1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEBİNDE, İÇ ÇAMAŞIRINDA VE ARABASINDA UYUŞTURUCU!
CEBİNDE, İÇ ÇAMAŞIRINDA VE ARABASINDA UYUŞTURUCU!

CEBİNDE, İÇ ÇAMAŞIRINDA VE ARABASINDA UYUŞTURUCU!

Her yerden uyuşturucu çıktı!

A+A-

Mağusa’da cebinden, iç çamaşırından ve arabasından uyuşturucu çıkan Nijerya uyruklu zanlı Samson Omaniyi Ademayegon, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da rutin trafik kontrolleri sırasında kullanımındaki aracın trafik ekiplerince durdurulması üzerine arabasında, cebinde ve iç çamaşırında toplam 36 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunan zanlı Samson Omaniyi Ademayegon, dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlı Ademayegon, sürekli olarak aynı suçları işlediği gerekçesiyle tutuklu yargılanmak üzere 2 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderildi. Zanlı Ademayengon ile birlikte tutuklanan Sevda Bektaş’ın ise mesele ile bağlantısı olmadığının tespit edilmesi üzerine serbest bırakıldı.

 

36 gram uyuşturucuyu 600 Euro karşılığında satın aldı

Meselenin tahkikat memuru Nurettin Enginer, 19 Mayıs tarihinde Mağusa Trafik Şubesinden alınan bir bilgide zanlı Samson Omaniyi Ademayegon’un kullanmakta olduğu ve zanlı Sevda Bektaş’ın ise yolcu olarak bulunduğu kiralık aracın kontrol amaçlı durdurulduğunu akabinde ise zanlı Ademayegon ile Bektaş’ın Mağusa Polis Müdürlüğü’ne getirildiklerinin öğrenildiğini söyledi. Zanlı Ademayegon’un üzerinde yapılan aramada cebinde giymekte olduğu şortun cebinde ayrı ayrı 5 adet kağıt parçasına sarılı 10 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu, giymekte olduğu iç çamaşırı içerisinde ise naylona sarılı 25 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Enginer, zanlının kullanımındaki araçta ise 1 gr Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Enginer, zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde 36 gr Hintkenevirini 600 Euro karşılığında satın aldığını itiraf ettiğini açıkladı. Zanlının 2018 yılı Ocak ayı ve 2018 yılı Mayıs ayı içerisinde işlemiş olduğu uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlarından dolayı teminata bağlı olduğunu belirten Enginer, zanlının üçüncü kez uyuşturucu suçundan dolayı tutuklanarak mahkemeye getirildiğini ve zanlının yine serbest kalması halinde yine aynı suçları işlemeye devam edeceğini söylerek, 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

 

2 ay cezaevinde bekleyecek

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Samson Omaniyi Ademayegon’un davaları mahkemece görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Haber Kaynağı: Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.