1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. CEBİNDEKİ SON PARAYLA LOTO OYNADI VE...
CEBİNDEKİ SON PARAYLA LOTO OYNADI VE...

CEBİNDEKİ SON PARAYLA LOTO OYNADI VE...

Cebindeki son parayla loto oynadı ve...

A+A-

Macaristan'da borç içinde, işsiz ve evsiz olan Laszlo Andraschek, elindeki son parayla oynadığı lotodan yaklaşık 2.8 milyon dolar kazandı. Bir anda ülkenin zenginleri arasına giren Andraschek şimdi, alkol bağımlılarına ve eşinden şiddet gören kadınlar için bir vakıf açmayı plandığını belirtti.

"NASIL OLSA BİR ŞEY FARK ETMEYECEK"
The Guardian'ın haberine göre, Eylül ayında cebindeki son 630 Macar forinti ile oynadığı lotodan milyoner olan Andraschek, bu ay evsizlerin kaldığı bir otele yaptığı yüksek bir bağışla ülkenin gündemine oturdu. Loto biletini alma kararını, Budapeşte'ye gitmek için beklediği tren garında şans eseri verdiğini belirten Andraschek,"Sadece altı rakam seçmiştim ve dükkan sahibi yedinciyi de seçmem gerektiği konusunda beni uyardı. Bende ona '24'ü seç, nasıl olsa birşey fark etmeyecek' dedim" diye açıkladı.

Parayı kazanmasından sonra ilk yaptığı işin borçlarını ödemek olduğunu belirten Andraschek, ardından araba satın almak için bir oto galeriye gittiğini söyleyerek, "Araba satıcısı beni gördüğünde ne kadar harcamaya hazır olduğumu sordu. Bende ona 3 parmağımı gösterdim. Galeriyle bisikletimle gittiğim için rakamı 300 bin forint olarak yorumlamıştı. Oysa ben 3 milyon demek istemiştim" dedi. Kendisinin ve eşinin araba kullanmayı bilmediğini açıklayan milyoner, arabayı çocuklarının kullanması için aldığını söyledi.

"BAŞKA BİR ADAMA DÖNÜŞMEDİM"

Andraschek para kazandığından bu yana, 3 çocuğu için apartman daireleri aldığını, akrabalarının borçlarını ödediğini ve ileride parayı düzgün harcayacağını belirterek, "Zengin oldum ama başka bir adama dönüşmedim. Büyük bir televizyonun parasını ödeyebileceğimi bildiğim için alırım, ancak ödeyebileceğimi bildiğim için 3 büyük ekran televizyon almam" diye belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.