1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEHENNEM KORKUSU YOK
CEHENNEM KORKUSU YOK

CEHENNEM KORKUSU YOK

zehirli Cennet Hurması’nı halka yedirmek istediler

A+A-

Türkiye’den ithal edilen, ancak insan sağlığına zarar verecek ilaç kalıntısı olduğu tespit edilerek Girne Limanı’nda mühürlenen 324 kasa cennet hurmasını piyasaya sürmeye çalışan şirket sahibi Mehmet Göksoy ile şirket çalışanları Mehmet Dağdelen, Mehmet Emin Öztürk ile şoför Halil Açıkbaşı gözaltına alındı.

Zanlıların mühürlenen TIR dorsesini gizlice Gönyeli’deki depoya getirdikleri, ilaçlı ürünleri depoya indirdikleri ve yerine elde kalan ve çürük ürünleri yerleştirdikleri açıklandı. Polis, gözaltına aldığı dört zanlıyı tutuklama talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı.

Ya polis basmasaydı?

Lefkoşa’da önceki gün bir depoya baskın düzenleyen polis, insan sağlığının nasıl hiçe sayıldığını ortaya çıkardı. Olay Mehmet Göksoy’un Kuzey Kıbrıs’ta satışa sunmak için cennet hurması ithal etmesi ile başladı. Tarım Bakanlığı,Göksoy’un ithal ettiği cennet hurmasını tahlil edince, insan sağlığına zararlı ilaç kalıntıları tespit etti. Bunun üzerine 324 kasa cennet hurması Gümrük ve Rüsumat Müdürlüğü tarafından mühürlendi.

Şirket sahibi Mehmet Göksoy; zehirli olmasına aldırmadan çalışanlarına talimat vererek, Türkiye’ye geri iade edilmek üzere; Girne limanındaki TIR dorsesi içerisinde mühürlü tutulan cennet hurmalarının Gönyeli’deki işyerine getirilmesini istedi.

Türkiye’den ithal edilen cennet hurması piyada kilosu 4.75 TL’ye satılıyor.

Sağlamları alıp çürükleri koydular

Talimat üzerine şirket çalışanları Mehmet Dağdelen, Mehmet Emin Öztürk ve şoför Halil Açıkbaşı, Gönyeli’ deki depoya getirdikleri TIR dorsesindeki mührü kırarak iç piyasada satışa sürmek için 324 kasa Cennet hurmasını depoya indirdi. İndirilen kasalar, şirkete ait başka bir araca yüklendi.

İnsan sağlığını hiçe sayan zanlılar, yetkilileri aldatmak için depo içerisindeki Mehmet Göksoy’a ait satılmamış, elde kalan çürük cennet hurmalarını TIR dorsesine yükledi. Amaçları ilaçlı ürünleri piyasaya sürmek, çürük ürünleri de Türkiye’ye iade etmek olan zanlıların planını polis bozdu.

Aldığı bir ihbarı değerlendiren polis, zanlılar şirket sahibi Mehmet Göksoy, çalışanlar Mehmet Dağdelen, Mehmet Emin Öztürk ve şoför Halil Açıkbaşı’nı gözaltına aldı. Zanlılar dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Alınacak ifadeler var

Polis,6 Ocak 2014 tarihinde Gönyeli’de meydana gelen olay sonrası zanlıların gözaltına alındığını, haklarında soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis, alınacak ifadeler olduğunu belirterek zanlıların üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, haklarında soruşturma yürütülen zanlıların üç gün tutuklu kalmalarına karar verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.