1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇEKİÇLİ TAHSİLAT
ÇEKİÇLİ TAHSİLAT

ÇEKİÇLİ TAHSİLAT

Çekiçli tahsilat

A+A-

Ahmet Şener’den, borcuna karşılık 50 bin TL faiz istedikleri ve ölümle tehdit ettikleri ileri sürülen Murat Cansız ile Osman Aydeniz gözaltına alındı

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da  önceki gün Ahmet Şener isimli şahsı Büyük Sanayi Bölgesi’nde bulunan işyerlerine çağırdıktan sonra, önce borcuna karşılık 50 bin TL faiz isteyen, ardından ise öldürmekle tehdit eden Murat Cansız ile Osman Aydeniz, yapılan şikayet üzerine gözaltına alınarak teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı.


Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Çebi,  zanlıların 21 Eylül 2016 tarihinde, müşteki Ahmet Şener’i Büyük Sanayi Bölgesi’nde bulunan işyerlerine çağırdıktan sonra, müştekinin kendilerine olan borcunun üzerine faiz olarak 50 bin TL fazla para talep ettiklerini söyledi.


Çebi, müştekinin reddetmesi üzerine zanlı 1 Murat Cansız’ın “ödemezsen seni öldürürüz”, zanlı 2 Osman Aydeniz’in ise “git adamlarını topla çatışacağız, yoksa ben zaten seni öldüreceğim” diyerek şiddet tehdidinde bulunduklarını söyledi.


Zanlı 1 Murat Cansız’ın ayrıca tasarrufunda bulundurduğu demir çekiç ile müştekinin karnına vurduğunu da belirten Çebi, müştekinin Adli Şube’ye giderek şikayette bulunması üzerine zanlıların tespit edilerek tutuklandığını ifade etti.
Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını aktaran Çebi, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Sağlamer: İddialar faraziden ibaret
Zanlıların avukatı Batur Sağlamer ise müştekinin iddialarının tamamen faraziden ibaret olduğunu ileri sürdü. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlı 1 Murat Cansız’ın KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 20 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına ve zanlı 2 Osman Aydeniz’in KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 5 bin TL’lik ekfalet senedi imza etmesi şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.