1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'ÇEKİLME' DÜNYA BASININDA!
'ÇEKİLME' DÜNYA BASININDA!

'ÇEKİLME' DÜNYA BASININDA!

PKK'nın Türkiye'den çekilme kararını açıkladığı basın toplantısı 50'den fazla Türk ve yabancı gazeteci tarafından takip edildi.

A+A-

Başta uluslararası haber ajansı Reuters olmak üzere dünyanın önde gelen birçok yayın kuruluşu PKK'nın "çekilme" kararını "flaş" haber olarak okuyucularına duyurdu.

REUTERS: Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'den çekilme kararını abonelerine "flaş" koduyla duyurdu. Haberde, on yıllardır silahlı mücadele veren PKK'lıların 5 Mayıs'tan itibaren Türkiye topraklarından çekeceği belirtildi. Haberde, PKK adına açıklama yapan Murat Karayılan'ın şu sözlerine yer verildi: "Çekilme planlandığı gibi peyderpey gruplar halinde ve mümkün olan en kısa zaman dilimi içerisinde tamamlanacak. "

BBC: İngiliz yayın kuruluşu BBC de, Murat Karayılan'ın, Türkiye'den çekilmenin Mayıs ayı başında başlayacağını açıkladığını yazdı. Haberde, PKK adına yapılan açıklamanın Kuzey Irak'ta Kandil dağında bir basın toplantısıyla duyurulduğu belirtildi. "Çekilme" kararının PKK lideri Abdullah Öcalan'ın geçtiğimiz ay yaptığı çağrı sonrasında gerçekleştiği de ifade edildi. Haberde ayrıca, "çekilme" kararının açıklandığı basın toplantısını 50'den fazla Türk ve yabancı gazetecinin izlediği belirtildi. PKK ile 30 yıldır devam eden mücadelede 40 bin kişinin yaşamını yitirdiği de ifade edildi.

DIE PRESSE: Avustarya'ın önemli günlük gazetelerinden Die Presse de, PKK'nın Türkiye'den "çekilme" kararına internet sayfasında geniş yer verdi. "PKK, Türkiye'den çekiliyor" başlığıyla verilen haberde, PKK'nın 5 Mayıs'tan itibaren Türkiye'den mümkün olan en kısa zaman diliminde çekileceği belirtildi. Haberde, PKK'nın "çekilme" kararının Türkiye'de sürdürülen barış görüşmeleri için yeni bir aşama olduğu da vurgulandı.

EL CEZİRE: Katar merkezli El Cezire televizyonu da PKK'nın çekilme kararını flaş haber olarak verdi. "PKK çekilme tarihi verdi" başlıklı haberde, "çekilme"nin Türkiye'den 8 Mayıs tarihinden itibaren başlayacağı belirtildi. Haberde Murat Karayılan'ın, "Çekilme sürecinde herhangi bir operasyon olursa, derhal çekilme sürecini sona erdirerek, kendimizi savunmaya başlarız" sözlerine de yer verildi.

 

Kaynak: ntvmsnbc

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.