1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İLE YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İLE YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İLE YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

işbirliği protokolü imzalandı.

A+A-

Celal Bayar Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında, Engelsiz Bilişim çalışmaları konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Protokolü Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı ve Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli imzalarken, törende Celal Bayar Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’yi Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Mustafa Özhan Kalaç temsil etti.

Açıklamada, Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu sekretaryasını Celal Bayar Üniversitesi’nin yürüttüğü, KKTC Engelsiz Bilişim Platformu sekretaryasını da Yakın Doğu Üniversitesi’nin yürüttüğü kaydedildi.

Center of Excellence’e bağlı Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi başkanları Doç. Dr. Zehra Altınay Gazi ve Doç. Dr. Fahriye Altınay Aksal, bugüne kadar olan engellilere yönelik çalışmaları anlatarak, bu platforma tüm paydaşların katılımı ve işbirliğinin önemini vurguladı.

Yakın Doğu Üniversitesi, Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı da yaptığı konuşmada,  engellileri ötekileştirmeden topluma kazandırmanın öneminin altını çizerek toplumlar, hükümetler seviyesinde farkındalıklar ve düzenlemeler getirmenin ana hedef olduğunu belirtti.
 Serakıncı, Yakın Doğu İlkokulu ve Center of Excellence işbirliği çerçevesinde özel eğitim destekli eğitim programı başlattıklarını kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.