1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEMAL ÖZYİĞİT’İN 15 KASIM MESAJI
CEMAL ÖZYİĞİT’İN 15 KASIM MESAJI

CEMAL ÖZYİĞİT’İN 15 KASIM MESAJI

Özyiğit, Kıbrıs’ta çözümsüz geçen her günün Kıbrıslıların aleyhine olduğunu belirterek,

A+A-

ÖZYİĞİT: “KIBRIS’TA ÇÖZÜMSÜZ GEÇEN HER GÜNÜN KIBRISLILARIN ALEYHİNEDİR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs’ta çözümsüz geçen her günün Kıbrıslıların aleyhine olduğunu belirterek, en erken zamanda adil ve kalıcı barışın sağlanması gerekliliği üzerinde durdu. 

Özyiğit, KKTC’nin 31. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, berhava edilen müzakere masasının en kısa zamanda yeniden kurularak, her iki taraf liderliğinin de samimi ve yapıcı bir şekilde davranarak, erken kalıcı ve adil bir çözüme ulaşılması için çaba sarf etmeleri gerektiğini kaydetti.

TDP olarak geçmişte olduğu gibi, iki bölgeli, iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federal bir Kıbrıs’a ulaşılması adına, önümüzdeki süreçte de her türlü olumlu katkıyı koymaya devam edeceklerini belirten Özyiğit, her iki taraftaki çözüm ve barış güçlerinin da ayağa kalkarak federal çözüm yönünde baskı unsuru olmalarının şart olduğunu söyledi.

Yaşanan gerginliklerin ve müzakere masasının uzun süre kurulamamasının, var olan ayrılığı daha da pekiştirici nitelikte olduğu uyarısında bulunan Özyiğit, tarafların, üzerlerindeki tarihi sorumluluğun bilinci içerisinde hareket etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

“TOPLUMSAL SORUMLULUKLA HAREKET EDİLMELİ”

“Hedefimiz, görüşmeler yolu ile varılacak çözüm sonunda oluşacak yeni birleşik Kıbrıs’ın eşit bir tarafı olarak demokratikleşme, sivilleşme ve ekonomik yönden ilerlemek ve güçlenmek olmalıdır” diyen Özyiğit, bugüne kadar bu yönde maalesef olumlu adımlar atılmadığına dikkat çekerek, bundan sonraki süreçte aynı hataların yapılmaması ve toplumsal sorumlulukla hareket edilmesi temennisinde bulundu.

31 yılın olumlu ve olumsuz deneyimlerden yararlanarak, kendi ayakları üzerinde durabilen ekonomisi, sivil ve demokratik yapısı ile birlikte güçlü bir yapıyı yeni oluşturulacak devlete aktarmayı başarabilmek gerektiğini kaydeden Özyiğit, Kıbrıslı Türklerin yegane kurtuluş yolunun Birleşik ve Federal bir Kıbrıs’tan geçtiğini vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.