1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CENGİZ TOPEL HASTANESİ GÖZARDI EDİLMEYECEK!
CENGİZ TOPEL HASTANESİ GÖZARDI EDİLMEYECEK!

CENGİZ TOPEL HASTANESİ GÖZARDI EDİLMEYECEK!

Güzelyurt’a yeni bir hastane yapılması...

A+A-

DÜRÜST: “VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ, ELEKTRİKSİZ YAŞAYAN EVLER VAR”

SUCUOĞLU, VAKIFLARIN RESTORE EDİLECEK ESERLERİYLE İLGİLİ BİLGİ İSTEDİ

GÜLLE: “HASTANELERİN ALT YAPISINI GELİŞTİRMEYE VE ÇALIŞMA DİSİPLİNİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“GÜZELYURT’A YENİ BİR HASTANE YAPILMASI CENGİZ TOPEL’İN GÖZARDI EDİLECEĞİ ANLAMINA GELMEYECEK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, hastanelerin alt yapısını geliştirmeye ve çalışma disiplinini artırmaya dönük bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Gülle, Güzelyurt’a yeni bir hastane yapılmasının Lefke Cengiz Topel Hastanesi’nin göz ardı edileceği anlamına gelmeyeceğini de yineledi.

Meclis Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar devam ediyor.

Genel Kurul’da ilk olarak Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst ülkedeki iş hayatının ekonomik sorunları konulu güncel konuşma yaptı.

Konuşmasına neden pazartesi günü olduğu halde yasama işlemi yapılmadığına sorarak başlayan Dürüst, ülkede zengin fakir ayrımının başgöstermeye başladığını söyledi.

Ülkede pek çok evin elektriğinin kesik olduğunu ve bazı ailelerin elektriksiz yaşamak zorunda kaldığını söyleyen Dürüst, bu sorunun kökenine inildiğinde vatandaşın alım gücünün düştüğünün görüleceğini kaydetti.

Dürüst konunun parlamentoda ele alınması talebinde bulunarak ertelenmemesi gerektiğini belirtti.

Sadece sendikalar eylem yaptığında sorunların ele alınması yaklaşımının yalnış olduğunu kaydeden Dürüst, hükümeti aileleri bozulma noktasına getiren ve sosyal travmalar yaratan ekonomik sıkıntıları acilen ele almaya çağırdı.

Öte yandan hükümetin iş insanlarının sıkıntılarını da ele alması gerektiğini belirten Dürüst, hükümetin sadece Bakanlar Kurulu’nda bazı kararları alarak insanların sorunlarını çözemeyeceğini kaydetti.

Kemal Dürüst, fakirleşen bir toplumda sosyal sorunların artacağına işaret ederek, bütün ekonomik yapının en baştan ele alınmasını ve bu konuda özel bir birim oluşturulmasını talep etti.

SUCUOĞLU

Dürüst’ün ardından UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu “son ekonomik gelişmeler”le ilgili güncel konuşma yaptı.

Sucuoğlu bazı Vakıf mallarının restorasyon ihalelerinin Türkiye’de açılması konusunda TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan farklı açıklamaları olduğunu ifade ederek konuyla ilgili açıklama istedi.

Sucuoğlu, Güzelyurt’a başka hastane açılmadan önce mevcut hastanenin ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini ifade ederek, Sağlık Bakanlığı’ndan Cengiz Topel Hastanesi’ndeki teçhizat ve doktor eksikliğinin karşılanmasını istedi.

CAS şirketiyle ilgili yaşanan sürece değinen Sucuoğlu, devlette işe alınan CAS çalışanlarına eski KTHY çalışanı olmalarına rağmen işe yeni girmiş muamelesi yapıldığını ve hiçbir sosyal haklarını alamadıklarını savunarak çalışanlara verilen sözlerin tutulmadığını söyledi.

CAS çalışanlarına yapılan ödemelerin sürdürülebilir olup olmadığını ve yasal dayanağı bulunup bulunmadığını soran Sucuoğlu, personelin tüm yasal haklarının verilmesini talep etti.

Sucuoğlu “Devletin görevi CAS’ta çalışan 82 kişiye bir şekilde gerçek anlamda devlet garantisi vermektir” diye konuştu.

GÜLLE

Faiz Sucuoğlu’na cevap vermek üzere kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, ülkede sürdürülebilir olmayan, sistemsizliğin sistem olduğu bir yapı bulunduğunu ve bunun her yerde sorun yarattığını belirtti.

Bu sistem çözülmeden çağdaş, tüm sağlık çalışanlarının sahiplenebileceği bir yapı oluşturulmadan sağlıktaki sorunların aşılamayacağını belirten Gülle, yıllardır birikmiş sorunları gidermek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bunlara devam ederken hastanelerin alt yapısını geliştirmeye ve çalışma disiplinini artırmaya çalıştıklarını anlatan Gülle, bir toplumun ilerleyebilmesi için bu çalışma disiplinine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Güzelyurt’un atıl bırakılmış bir bölge olduğunu dile getiren Gülle bu yapıyı değiştirmek istediklerini ve bununla ilgili öneriler sunduklarını kaydederek, hastane projesinin de bu bağlamda ele alınması gerektiğini ifade etti.

Bakan Gülle, burada hedeflerinin mevcut durumu daha ileriye götürmek olduğunu dile getirerek, Güzelyurt’a yeni bir hastane yapılmasının Cengiz Topel’in gözardı edileceği anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

Cengiz Topel’in geliştirilmesine ihtiyaç duyulduğunu ve bu anlamda gereken adımların atıldığın anlatan Gülle, bu yıl içinde buraya dijital röntgen ve ultrason cihazı alınması için adım attıklarını ifade etti.

Bütün hastanelerdeki koğuş sistemini çağdaş hizmetlerin verildiği tek ya da iki kişilik odalar haline getirmeye çalıştıklarını anlatan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, herkesin kazanacağı projeler için çalıştıklarını dile getirdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.