1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CENGİZ TOPEL HASTANESİ’NDEKİ SORUNLAR...
CENGİZ TOPEL HASTANESİ’NDEKİ SORUNLAR...

CENGİZ TOPEL HASTANESİ’NDEKİ SORUNLAR...

Lefke Bölgesi sivil toplum örgütlerini temsilen bir heyet Cengiz Topel Hastanesindeki sorunları yerinde görmek ve çözüm önerileri geliştirmek için, bugün Hastane Başdoktoru Gül Öztoprak’ı ziyaret etti.

A+A-

LEFKE BÖLGESİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BAŞDOKTOR GÜL ÖZTOPRAK’I ZİYARET ETTİ

Lefke Bölgesi sivil toplum örgütlerini temsilen bir heyet Cengiz Topel Hastanesindeki sorunları yerinde görmek ve çözüm önerileri geliştirmek için, bugün Hastane Başdoktoru Gül Öztoprak’ı ziyaret etti.

Lefke Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı ve Lefke Platformu Koordinatörü Teoman Oktay, yaptığı yazılı açıklamada Cengiz Topel Hastanesi’nin,  Güzelyurt  ilçesinde yaşayan yaklaşık 30 bin kişiye , bu ilçede bulunan Lefke Avrupa Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda öğrenim gören yaklaşık 8 bin 500 öğrenciye hizmet verdiğini bildirdi.

Hastaneye yurtdışında yaşayan Lefkeliler ve çeşitli STÖ’ler tarafından birçok katkı yapıldığının altını çizen Oktay, bölge halkının ve STÖ’lerinin çözemeyeceği ve  merkezi hükümetlerin çözmesi gereken sorunların, hükümetler tarafından dikkate alınmadığını ve yıllarca ihmal edildiğini savundu.

Cengiz Topel Hastanesi’nde, İdari Personel, Teknik hizmetlerde, Hemşire, bekçi, laboratuarda ve çeşitli işlerde çalışan yaklaşık 90 personel bulunduğunu fakat buna karşılık 5 doktorun hizmet verdiğini kaydeden Oktay, yapılan çalışmalar ve alınan bilgilere göre, hastanenin verimli, çağdaş sağlık hizmeti verebilmesi çalışabilmesi için 20-25 doktorun görev yapması gerektiğini ifade etti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’den beklenti ve talebin, derhal bu sorunlara çözüm bulması olduğunu belirten Oktay, Cengiz Topel Hastanesi’ni ikinci basamak hekimlik hizmeti veren hastane statüsüne gelmesi için gereken eksikliklerin tamamlamasını beklediklerini bildirdi.

Okytay’ın açıklamasında hastanede çözülmesi gereken sorunlar şu şekilde açıklandı:

“Acil olarak, esas tayinleri ve kadroları  Cengiz Topel Hastanesinde olan ve başka hastanelerde çalıştırılan  doktorların , asil görev yerleri olan Cengiz Topel Hastanesine geri  gönderilmeleri.

Boş olan, Dahiliye Uzmanı, Kadın Doğum Uzmanı, Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Ortopedi Uzmanı, Üroloji Uzmanı , Anestezi Uzmanı ve acil serviste görev yapacak 2 Pratisyen hekim kadrolarına atama yapıp bu kadroların doldurulması.

2002 – 2003 yıllarında Cengiz Topel Hastanesinde 19 doktor görev yaparken, bugün 5 doktor görev yapmakta. Bu hastaneye gelen hasta sayısını ciddi şekilde etkilemekte.

Cengiz Topel Hastanesinde görev yapan 5 doktordan 2’sinin de başka hastaneye geçmek için müracaatta bulunakları duyumları alınmakta.

Boş olan Baş hemşire kadrosuna acilen atama yapılmalı.

Hastane binasının, ikinci sınıf hekimlik hizmeti verebilmesine imkan sağlayacak duruma getirilebilmesi için gerekli ilave ve düzenlemeler, altyapı yatırımları planlanarak yapılmalı.

Hastanede eksik, tıbbi araç-gereçlerin süratle tamamlanmalı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının, Cengiz Topel Hastanesine ulaşımı en kısa yoldan ve emniyetli bir şekilde sağlayacak yeni bir tali yolun duble yol projesine eklenmesi ve duble yolundan Cengiz Topel Hastanesine en kısa ve emniyetli ulaşım sağlanmalı.”

Cengiz Topel ile ilgili çalışmaya Lefke Vakfı Başkanı Vehit Nekibzade, Cengiz Topel Hastanesi Kalkındırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Münever Çakmak, Lefke STÖ yöneticisi Av. Özgün Öykün, KKTC Emekliler Cemiyeti Lefke Bölge Sorumlusu Şakir Öksüz, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Dayıoğlu, Cengiz Topel Hastanesi Kalkındırma Derneği Üyesi Dt. Salih Çakmak, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Üyesi Birsen Hacımulla ve  Lefke Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı ve Lefke Platformu Koordinatörü Teoman Oktay katıldı.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.