1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CENİNLERİN ÖLÜM NEDENİ SALI GÜNÜ BELLİ OLACAK
CENİNLERİN ÖLÜM NEDENİ SALI GÜNÜ BELLİ OLACAK

CENİNLERİN ÖLÜM NEDENİ SALI GÜNÜ BELLİ OLACAK

Ceninlerin ölüm nedeni salı günü belli olacak

A+A-

Suna ERDEN

Kürtaj skandalı ile ilgili polis soruşturması devam ederken Türkiye’ye gönderilen ceninlerin otopsi sonuçlarının Salı günü belli olacağı belirtildi

Şubat ayında polisin ihbar üzerine yaptığı kazılarda bulunan fetüslerle ilgili tutukladığı Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Karagözlü, Ebe Ayşegül İşbilir ve emekli hemşire Taner Okburan, aleyhine başlatılan soruşturma devam ediyor. Alınan 8 günlük ek tutukluluk süresinde, polisin Ada Hospital’den şüpheli olarak aldığı 73 dosyadan 39 dosya incelenirken, 10 dosyanın üzerinde bulunan isimlerin yurt dışında olduğu, bazı dosyalarda kayıtlı olan isimlerin ise adaya hiç giriş yapmadığı tespit edildi.

10 İSİM YURT DIŞINDA

Otuz yedi gündür soruşturma amaçlı Girne Polis Müdürlüğü’nde tutulan zanlılar, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Namık Kemal Baz, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Karagözlü, Ebe Ayşegül İşbilir ve emekli hemşire Taner Okburan aleyhinde soruşturmanın devam ettiğini anlattı.

Polis çavuşu Namık Kemal Baz, alınan 8 günlük ek tutukluluk süresinde 39 ifade alındığını, Ada Hospital’den alınan şüpheli 73 dosyanın incelendiğini, 10 dosyanın üzerinde
bulunan isimlerin yurt dışında olduğunu anlattı.

USULSÜZ KAYITLAR TESPİT EDİLDİ

Baz, şüpheli dosyalar arasında bazı dosyalar üzerinde bulunan isimlerin adaya hiç giriş çıkışı olmadığını tespit ettiklerini söyledi. Soruşturma memuru 24 dosyanın incelenmeye devam ettiğini belirtirken, dosyalarla ilgili soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirtti.

“Suçu örten” suçlaması ile poliste tutuklu bulunan sekreter Cemaliye Ölmez ve şoför Aziz Doğgün aleyhine başlatılan soruşturma ise tamamlandı. Polis çavuşu Namık Kemal Baz, her iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu belirterek ileride yargılanıncaya kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

OTOPSİ SONUÇLARI SALI GÜNÜ BELLİ OLACAK

Zanlıların avukatı Emre Kadri ise müvekkillerinin yargılandığı suçun ağır cezalık bir suç olmadığını belirterek kefaletle serbest bırakılmaları talebinde bulundu. Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, Türkiye’den beklenen raporların neticelerinin, 5 Nisan Salı günü telefoniyen sözlü olarak bildirileceğini beyan etti. Akyener, soruşturmanın selameti açısından polise bir fırsat verilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Soruşturmanın ciddiyetine dikkati çeken Baz, alınması gereken ifadelerin, incelenen dosyaların ve beklenen raporların olduğunu ifade ederek Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Karagözlü, Ebe Ayşegül İşbilir ve emekli hemşire Taner Okburan’ın 5’er gün daha tutuklu kalması talebinde bulundu. Zanlıların avukatları ise, polisin talep ettiği 5 günlük tutukluluk süresine itiraz etmedi.

İKİSİ SERBEST KALDI

Aziz Doğgün ve Cemaliye Ölmez ileride yargılanmak üzere yurt dışına çıkışı yasaklanarak KKTC vatandaşı 2 kişinin imzalayacağı 100’er Bin TL kefalet senedi ile serbest bırakıldı. Yargıç Gökhan Asafoğulları, Dr. Fahri Karagözlü, Dr. Verda Özkent Tunçbilek, Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Karagözlü, Ebe Ayşegül İşbilir ve emekli hemşire Taner Okburan’ın 5’er gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.