1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEPHANELER PATLATILARAK YOK EDİLDİ
CEPHANELER PATLATILARAK YOK EDİLDİ

CEPHANELER PATLATILARAK YOK EDİLDİ

Dikelya İngiliz Üsler Polisi’nin kontrolünde;

A+A-

 

Larnaka’nın “Ksilotimbu” köyü yakınlarındaki bir açık arazide bulunan patlayıcılar imha edildi. Ev çöplerinin atıldığı bir alanda önceki gün çıkan yangın sonrasında patlama yaşanmasının ardından tespit edilen bazı patlayıcılar, Dikelya İngiliz Üsler Polisi’nin kontrolünde dün patlatılarak yok edildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, İngiliz Üsler polisinin üst düzey yetkilisi Mustafa Kemal’in dün yaptığı açıklamada, söz konusu alanda önceki gün meydana gelen yangına müdahale eden itfaiyecilerin de hayatını tehlikeye atan patlayıcıların yok edilmesinin en güvenli yolu olması sebebiyle, kontrollü şekilde imha edilmelerine karar verildiğini açıkladı.

Kemal açıklamasında, kontrollü patlamanın öncesinde alanda, bir adet Lav tipi tanksavar füzesi, bir adet 60 cm çapında havan topu, 13 adet 50 inçlik uçaksavar füzesi, 66cm’lik iki roket, dokuz adet otomatik tüfek şarjörü, bir adet gaz bombası ve bir adet yangın söndürücü tespit edildiğini belirtti.

Patlayıcıların iyi ve kullanılabilir durumda olduklarının tespit edildiğini belirten Kemal, olaya ilişkin araştırmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.