1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEPTEN KONUŞMAYA ZAM!
CEPTEN KONUŞMAYA ZAM!

CEPTEN KONUŞMAYA ZAM!

Sabit ücrette yükseldi! Sessiz sedasız gerçekleştirilen zam ne kadar, şimdi ne kadara konuşuyoruz;

A+A-
Cepler yüzde 10 zamlandı

Ülkemizdeki GSM şirketleri 1 Ekim itibariyle sabit ücret ve diğer tarifelere zam yaptı. Zamlar bu ayki faturalara yansıtılacak

Ülkemizde cep telefonu hizmeti veren GSM şirketleri sabit ücret ve birçok tarifeye ortalama yüzde 10 zam yaptı.

İki GSM operatörü KKTC Telsim ve KKTC Turkcell’in 1 Ekim’den geçerli olmak üzere sessiz sedasız gerçekleştirdikleri zammın kasım ayı faturalarına yansıtılacağı öğrenildi.

Sabit ücret 3.80 TL’ye yükseldi

Buna göre, 3.46 TL olan aylık sabit ücret bundan böyle 3.80 TL’ye yükseltildi. Standart tarifede aynı operatör abonesinin şebeke içi konuşma ücreti dakikası 30.24 kuruştan 33.26 kuruşa, diğer operatörü aramada ise 54 kuruştan 59.40 kuruşa çıkarıldı. Cep telefonundan sabit telefon aramalarının dakikası da 30.24 kuruştan, 33.26 kuruşa yükseltildi.

Ülkemizdeki bir GSM abonesinden Türkiye’deki cep telefonunu aramak için 1 Ekim’den önce dakikası 72.36 kuruş ödenirken, şimdi 79.60 kuruş ödenmesi gerekiyor. Türkiye’deki sabit telefon aramalarına ise dakikası 34.56 kuruş yerine 38.02 kuruş ödenecek.

Yurt içi ve Türkiye’ye 21.06 kuruşa mesaj (SMS) çekilirken 1 Ekim’den itibaren SMS’in yeni fiyatı 23.76 kuruşa çıktı.

Türkiye haricinde diğer ülkelere SMS ücreti de 36.72 kuruştan 40.39 kuruşa fırladı.

Sabit ücrete yüzde 10 zam yapılmış

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, yasaya göre GSM operatörleri veya Telefon Dairesi talep üzerine enflasyon oranında altı ayda bir zam getirilebileceğini ve ücretlerin bu çerçevede belirlenebileceğini savundu
.

Taçoy, “Bunun GSM operatörleri içinde yeniden değerlendirilmesi inancı içerisindeyiz. Bu konuda Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) ve bakanlık olarak bir çalışma başlattık” dedi.

GSM’lerde asgari ödeme ücretine 1 Ekim’de yüzde 10 zam yapıldığını hatırlatan Taçoy, bunun kendilerinin önünde buldukları onaylanmış bir karar olduğunu iddia ederek, “Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Bundan sonrası için bir düzenlemeye gideceğiz” savunmasında bulundu.

Kontörlü telefonlar da arttı

Faturasız kontörlü konuşmalara da yansıyan yüzde 10 artışla birlikte, kontürlü konuşma ücretlerinin fiyatları da yeninden belirlendi.

Kontörlü hatlardaki şebeke içi ile ev telefonunu arama ücretleri 45.36 kuruş dakikasından 50 kuruşa yükseldi. Kontörlü cep telefonundan diğer operatörü arama ücreti ise 75.6 kuruştan 84 kuruşa çıktı.

gorusme.jpg

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.