1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇEŞMELER BUGÜN AKACAK
ÇEŞMELER BUGÜN AKACAK

ÇEŞMELER BUGÜN AKACAK

Başkent Lefkoşa’nın Kermiya bölgesine yaklaşık 5 gündür,hiçbir açıklama yapılmadan su

A+A-

Başkent Lefkoşa’nın Kermiya bölgesine yaklaşık 5 gündür, hiçbir açıklama yapılmadan su verilmediği iddia edildi. Çok sayıda vatandaş, daha yaz gelemden su sıkıntısı çektiklerini belirterek yaşadıkları mağduriyeti seslendirdi. Metehan Sosyal Konutlarından aradığını söyleyen bir vatandaş, “Yaklaşık 5 gündür bizim siteye su gelmiyor. Herkesin suyu bitti. Belediyeyi arıyoruz fakat onlardan da net bir cevap alamıyoruz. Yaz gelmeden su sıkıntısı başladı. Mahalleye hergün en az yirmi su tankeri geliyor. 2 ton suya 25 TL para ödedim” dedi.

Vanalar açıldı su yolda

Diyalog muhabirinin Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki (LTB) yetkiliden aldığı bilgiye göre, dün gece itibarıyla Kermiya bölgesine su verilmeye başlandı. Bölgede yaşanan su sorunu nedeniyle kendilerine de çok sayıda şikayetin geldiğini doğrulayan yetkili, belediyenin imkanları doğrultusunda suyu biten vatandaşlara tankerle su gönderdiklerini söyledi. Aynı yetkili bugün akşama kadar bölgedeki tüm konutların su sıkıntısının ortadan kalkacağını da ifade etti.

Sorunların çözümü Alo 185’te

Yaşanan sıkıntının bilgilerine gelmesinden sonra bölgeye, dün gece itibarıyla su verilmeye başlayacağını da aktaran yetkili, “Lefkoşa kent sınırları içerisinde ikamet eden tüm vatandaşlarımız sadece su sıkıntısıyla değil her türlü sorunları için Alo 185’i arayabilir ve görevli arkadaşımıza durumunu aktarabilir. Biz de LTB olarak elimizdeki imkanlar doğrultusunda vatandaşın yardımına koşarız” dedi.   

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.