1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇETE ÜYELERİ FİRAR ETTİ!
ÇETE ÜYELERİ FİRAR ETTİ!

ÇETE ÜYELERİ FİRAR ETTİ!

tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan diğer çete üyeleri firar etti!

A+A-

 

Gazimağusa’da 16 Eylül tarihinde Orhan ve Şöhret Topçay çiftini arayarak kendilerini savcı ve polis oalrak tanıttıktan sonra, yaşlı çifte “kara para aklama suçuna adınız karıştı” diyerek kendilerini kurtarmaları için çiftten para isteyerek hile yolu ile sirkat suçu işleyen çete üyelerinden Abdülkadir Doğan ile Süleyman Eldebramih dün yargılanıp hapse mahkum edilirken  kefalet ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan diğer çete üyeleri Abdülkadir Coşkun, Aziz Demirkan ve Süleyman Demirkan’ın yasadışı yollardan firar ettikleri anlaşıldı.

Hırsızlık yüz kızartıcı bir suçtur

Kararı okuyan Gazimağusa Ceza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu konu suçların 3 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü söyleyerek bu tip suçların toplum nezninde ciddi tedirginlik ve rahatsızlığa yol açtığını vurguladı. Hırsızlığın yüz kızartıcı bir suç olduğunu ifade eden Toroslu, konu suçların yaygınlaştığını ve mahkemelerin konu suçlara ibret verici ve caydırıcı cezalar vermesi gerektiğini söyledi. Hiç kimsenin başka birinin alın teri ile kaznadığı para veya eşyayı sirkat etmeye hakkı olmadığını söyleyen Toroslu, sirkat edilen paranın miktarı ile ziynet eşylarının değerinin ciddi miktarlarda olduğunu belirtti.

Hayat tecrübesinden yoksundular

Sanıkların genç olmalarını, polise ve mahkemeye yardımcı olmalarını ve bununla birlikte sanıkların hayat tecrübesinden yoksun olmaları sebebi ile diğer suç ortakları tarafından suçun içine doğru çekildiklerini sanıklar lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdiğini anlatan Toroslu, müştekilerinde mağduriyetlerinin büyük oranda giderildiğini belirtti.

Sanıklara hapislik dışında bir ceza verilemeyeceğinin altını çizen Toroslu, sanıkların hapislik cezalarını memleketlerinin dışında bir ülkede çekecek olmalarını da göz önünde bulundurduktan sonra sanıkları 1 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Sanıklar 16 Eylül 2014 tarihinde Şöhret ve Orhan Topçay çiftini arayarak kendilerini svcı ve polis olarak tanıtarak, çifte adlarının kara para aklama suçuna karıştığını söyleyip para vermeleri halinde kendilerine yardım edeceklerini söyleyerek yaşlı çiftten 2 bin 750 sterlin ile bin 700 TL nakit para ve yaklaşık 18 bin TL değerinde ziynet eşyası sirkat etmişlerdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.