1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇETENİN DİĞER ÜYELERİ ARANIYOR
ÇETENİN DİĞER ÜYELERİ ARANIYOR

ÇETENİN DİĞER ÜYELERİ ARANIYOR

Çetenin diğer üyeleri aranıyor

A+A-

 

Suriyeli göçmenleri taşırken, Baf’ın 50 deniz mili açığında bulunduğu sırada, kötü hava koşulları nedeniyle acil yardım çağrısı yapan balıkçı teknesinin kaptanı ile mürettebatının mahkemeye çıkarıldığı ve aleyhlerinde 8’er günlük tutuklama emri verildiği bildirildi.

345 Suriyeli göçmeni taşıyan “Abdullah” isimli balıkçı teknesi, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde, Baf açıklarındayken kötü hava koşulları nedeniyle batma tehlikesi geçirerek acil yardım çağrısı yapmış, Rum Arama-Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin (KSED) düzenlediği operasyonla da, 345 kişi bir kruz gemisine aktarılarak kurtarılmıştı.

Fileleftheros gazetesi, Suriyeli göçmenlerin yolculuğunu planlayan ve aleyhinde EUROPOL ile INTERPOL tarafından tutuklama emri çıkarılan 40 yaşındaki kişinin, Suriye’de faaliyet gösteren ve kaçak göçmenleri İtalya ve Yunanistan’a taşıyan bir çetenin üyesi olduğunu yazdı. Haberde, şahsın işbirliği içerisinde olduğu kişilerin de aranmakta olduğu belirtildi.

Gazete, bir diğer haberinde de, Suriyeli göçmenlerin, tıbbi muayeneden geçirildiklerini ve Salı günü, Lefkoşa Rum Kesimi’ne bağlı “Kokkinotrimithia” (Koçinotrimitya)köyünden Larnaka’ya bağlı “Köfünye” (Geçitkale) köyündeki tesislere taşınmasının beklendiğini yazdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.