1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇETEREİSİ AİLESİ POLİSİN GÖLGESİNDE
ÇETEREİSİ AİLESİ POLİSİN GÖLGESİNDE

ÇETEREİSİ AİLESİ POLİSİN GÖLGESİNDE

Aile isyan noktasında;

A+A-

 

Çetereisi ailesi 1 aydır aydınlatılamayan Kooperatif Merkez Bankası soygunun ardından halen daha polisin gölgesi altında yaşıyor

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’yi taşıyan kiralık aracın soyulmasının üzerinden tam bir ay geçti. Polis 24 Temmuz tarihinde meydana gelen silahlı soygun olayının ardından şüpheli olarak gözaltına almış olduğu zanlı Bilay Çetereisi’ni Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.

Güzelyurt polisi soygun olayının ardından Çetereisi ailesini resmen göz hapsine aldı. Kapılarının ve iş yerlerinin önünden hiç ayrılmayan polis ekipleri aileyi isyan noktasına getirdi.

cete-001.jpg

Kanser teşhisi ile kurul tarafından Türkiye’ye gönderildi

Bilay Çetereisi’nin annesi Havva Çetereisi oğulları tutuklanmadan 1 hafta önce guatr ameliyatı olarak 2 günlük ameliyatlı iken soruşturma amaçlı sürekli polis gözetiminde karakola götürülüp getirildi. Tedavisi tamamlanmadan kanser teşhisi konulan Havva Çetereisi Devlet Kurulu tarafından atom tedavisi başlatılmak üzere dün sabah Türkiye’ye gönderildi.

“Polisin yaptığı insanlığa sığmaz oldu”

Oğulları Bilay Çetereisi’nin tutuklanmasının ardından Güneşköy’de oturan Hasan-Havva Çetereisi’nin araçlarına Güzelyurt Polisi el koydu. 1 aydır polisin avlusunda tutulan araçlarını polisten alamayan aile savcılığa başvurdu ancak herhangi bir sonuç alamadı.

Havadis’e ulaşan amca Mustafa Çetereisi aile olarak polis tarafından sürekli takip edildiklerini ve bu yapılanların insanlık dışı olduğunu söyledi. Mustafa Çetereisi yengesi ve kardeşinin polis tarafından takip edildiğini şu şekilde anlattı: “Kardeşim Hasan aracı poliste olduğu için havalimanına gidebilmek için 1 gün öncesinden Taşkent’e oturan baldızının evine gitti. Güneşköy’de evlerinden çıkarken polis tarafından Taşkent köyüne kadar takip edildiler ve bir gecede polis kapıda bekledi.

Dün sabah Ercan Havalimanı’na giderken alana kadar polis arabası peşlerini bırakmadı. Havalimanına geldikleri zaman ise 4 tane polis arabası kardeşim ve yengemin içinde bulundukları aracı havalimanı karakolunun arka tarafına çektiler. Valizleri, aracın yedek lastiği bile kontrol edildi. Polisin aramasından tatmin olmayan polis çavuşu valizleri bir daha boşaltıp arama yaptı. Pasaport kontrolünden geçtiler, orda da valizleri iki kez boşaltıldı” dedi.

“Hepimiz durumdan oldukça rahatsızız”

Polisin evlerinin ve iş yerlerinin etrafında dolaşarak aileye huzursuzluk verdiğini ifade eden Mustafa Çetereisi, şöyle devam etti: “Bir olay yaşandı soyadı Çetereisi olan herkes polise defalarca gidip ifade verdi. Sabah akşam evlerimizin önünde bir polis arabası bizi bekler, çocuklarım torunlarımın psikolojisi bozuldu. Yengem kanser teşhisi konularak doktor raporu ile Türkiye’ye tedavi amaçlı gönderilirken yolda araçlarla önleri kesilip araba ve bavulları aranıyor.”

“Bilay’a yapılanların hesabını veremeyecekler”

Soygun olayında şüpheli olarak görülen ve gözaltına alınan Bilay Çeteresi’nin hem psikolojik baskı hem de şiddet gördüğünü iddia eden amca Çetereisi, “Bilay’ı ellerinde hiçbir delil yokken yaka paça alıp evinden götürdüler. İki gün boyunca KKTC’de bütün karakolları gezip çocuğu aradık. Soruşturma amaçlı gözaltına aldığın bir adamı senin saklama hakkın var mı? Pervin Gürler’in vermiş olduğu talimatla çocuk bu sıcaklarda 2 gün susuz bırakıldı konuşsun diye. Yapılan eziyetler ve yediği dayaklar cabası.

Kaç insan daha bu yapılanlar karşısında sesini çıkarmayacak, polis kurban seçip istediği gibi üzerinde oyunlar oynuyor. Soruşturması tamamlanan Bilay cezaevine gönderildi, ancak bu kez konuşturulması için Narkotik polis amiri ve ekibi görevlendirildi. Merkezi Cezaevi’nde konuşması için Bilay’a her türlü psikolojik baskı uygulanıyor bunların hesabını nasıl veremeyecekler” dedi.

“Sabrımız taştı”

Olanlardan dolayı sabırlarının taştığını ve polisin derhal üzerlerinden ellerini çekmesini söyleyen Mustafa Çetereisi, “sabrımız taştı” dedi. Sorgulamanın da bir haddi olduğunu kaydeden Çetereisi, bir noktada artık mağdur olduklarını söyledi. Polisin davranışının oldukça yanlış ve çirkin olduğunu kaydeden Mustafa Çetereisi, şöyle devam etti: “Biz de bu memleketin insanıyız bizi öyle bir duruma noktaya getirdiler ki ezildik. Bilay’da bir korku çocuk ne olacağını bilmez içerde almış olduğu tehditler yüzünden bu yapılanlar doğru değildir” diye kaydetti.



Aziz: Aile polis tarafından büyük baskı altında

Mustafa Çetereisi’nin iddialarının ardından Bilay Çetereisi’nin avukatı Menteş Aziz’e ulaştık. Havadis’e konuşan Menteş Aziz aileye polis tarafından ciddi bir şekilde baskı yapıldığını şu şekilde anlattı: “Soygun olayının ardından görevlendirilen polisler aileye ciddi şekilde baskı uygulamakta. Polis sadece aileye değil, Güneşköylülere de adım attırmıyor. Müvekkilimin annesi rahatsızlığı nedeniyle bu sabah yurt dışına çıkarken polisin bir şekilde yapmış olduğu eziyete maruz kaldı.

Ayıptır hasta bir kadının bu şekilde bir eziyete tabi tutulması olacak iş değildir. Bu insanların araçları 1 ay önce polis tarafından alınarak Güzelyurt Polis Müdürlüğü avlusunda emare olarak tutulmaya devam ediyor. Bu araçla ilgili hiç bir şekilde bir sonuca ulaşmayan polis aracı aileye vermemekte ısrarlı. Polisten aracı alabilmek için Savcılığa başvurdum ancak bir sonuç alamadım. Elle tutulacak bir şahadet olmadığı halde Bilay2ı cezaevine gönderdiler. Soruşturma aşamasında gördüğü eziyet yetmezmiş gibi, bir de cezaevinde psikolojik baskı görüyor.

Soruşturma için görevlendirilen Narkotik polisi gün aşırı Merkezi Cezaevinde. Olmayan bir şeyi yaratmaya çalışan polis, zorla ifade alıp bir şeyleri kabul ettirmeye çalışıyor” dedi.

c1.jpg

Çetereisi ailesi polisin eşyalara vermiş olduğu zarardan ötürü sergilediği tutumdan oldukça rahatsız

 

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum