1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ÇETİNKAYA KENETLENDİ!
ÇETİNKAYA KENETLENDİ!

ÇETİNKAYA KENETLENDİ!

Çetinkaya kenetlendi..

A+A-

GAÜ-Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün “Dayanışma Gecesi” kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

GAÜ – Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün düzenlemiş olduğu “Dayanışma Gecesi” çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.Gecede, GAÜ-Çetinkaya Türk Spor Kulübü’ne emek vermiş, katkı yapmış ve başkanlık yapmış kişiler de unutulmadı.GAÜ-Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı Asım Vehbi, davetlilere hitaben bir de konuşma yaptı.

Vehbi, Çetinkaya gibi efsane olmuş bir kulübün, Ada’nın ilk üniversitesi olan Girne Amerikan Üniversitesi GAÜ ile çözüm ortaklığı noktasında birleşerek, bir ilke imza attıklarını dile getirerek, “dilerim ki bu işbirliği KKTC sporuna, ve bir çok sosyal alandaki birlikteliklere örnek teşkil eder” dedi.

Böylesi çözüm ortaklıklarının, ülke futnolunu ileriye taşıyacağına olan inancını dile getiren Vehbi, konuşmasına GAÜ – Çetinkaya çözüm ortaklığının 44 günlük icraatlarını anlatarak devam etti.

ck.jpg

“45 gün önce klübü devraldığımız zaman mali açıdan, idari açıdan ve sportif açıdan sıkıntılar vardı. Futbolculara olan borçlarla birlikte yaklaşık olarak 320 bin TL’lik borçla, görevi devraldık. Bunun dışında aktif üye sayısında ciddi bir düşüş vardı. Çetinkaya’nın geçtiğimiz yıl aktif üye sayısı 52 idi. Şu anda bu sayıyı 317’ye çıkardık, önümüzdeki 2 yıl içerisinde bu sayıyı bin 500’lere çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Altyapı ve sportif başarılarda da durumun iç açıcı olmadığına işaret eden Vehbi, “2010-2011 yılında 120 ye ulaşan altyapıdaki futbolcu sayımız, geçtiğimiz yıl sadece 15-16 yaş grubuna indirgenmişti. bu son 45 gün içerisinde 12 yaş altı 15 yaş altı 21 yaş altı gruplar yeniden oluşturuldu. Urcan Vangöl futbol akademisi yeniden kuruldu ve 5 yaştan itibaren çocuklar yeniden Çetinkaya Spor Kulübü’ne kazandırılmaya başlandı” dedi.

GAÜ-Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı Asım Vehbi, 45 günlük kısa bir süre içerisinde, çok önemli projelerin de hayata geçirildiğini söyleyerek, ”Camiamıza çok önemli bir projenin hayata geçirildiği müjdesini de vermekten büyük bir heyecan duyuyorum. Çok ciddi mesai harcayarak Metehan Tesisleri’ni GAÜ Çetinkaya’ya kazandırmış bulunmaktayız” dedi.

Metehan Spor Tesisleri’nin 5 yıllığına  GAÜ-Çetinkaya Türk Spor Kulübüne verildiğini müjdeleyen Vehbi, katkı koyanlara da teşekkür etti.

GAÜ-Çetinkaya Türk Spor Kulübü binasının “Efsane Türk Futnolu Müzesi’ne” dönüştürülmesi adına bir proje hazırladıklarını da sözlerine ekleyen Vehbi, efsane takım GAÜ-Çetinkaya’nın özlenen eski günlerine dönmesi için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.