1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÇEVİRMENDEN ŞOK SÖZLER
ÇEVİRMENDEN ŞOK SÖZLER

ÇEVİRMENDEN ŞOK SÖZLER

Güney Afrika'nın eski lideri Nelson Mandela için önceki dün düzenlenen anma törenindeki işaret dili çevirmeni, şizofreni atağı geçirdiğini açıkladı.

A+A-

Thamsanqa Jantjie Güney Afrika basınına yaptığı açıklamada, "birden bire sesler duymaya başladığını ve halüsinasyon gördüğünü" anlattı.

Anma törenindeki anlatıma tepki yağmış, Güney Afrika Sağırlar Federasyonu temsilcisi Francois Deysal, anlatımı yapan görevlinin rastgele ve dünyanın hiçbir yerinde hiç bir sağır topluluğu için bir şey ifade etmeyen işaretler kullandığını savunmuştu.

Güney Afrika'nın ilk sağır milletvekili Wilma Newhoudt-Druchen de Twitter'dan yolladığı mesajda, işaret dili anlatımcısının "berbat" olduğu ve "derhal sahneden indirilmesi gerektiği" yorumunu yapmıştı.

Newhoudt-Druchen, BBC'ye yaptığı açıklamada söz konusu kişinin iktidardaki ANC partisi tarafından görevlendirildiğini, ancak bu kişinin Güney Afrika işaret dilini kullanmadığını söylemişti.

Dünya Sağırlar Federasyonu Genç Sağırlar Grubu'nun lideri Güney Afrikalı Braam Jordaan da BBC'ye söz konusu kişinin kendi işaret dilini yarattığını dile getirmişti.

MYNET

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.