1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇEVRE ADINA EN TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI
ÇEVRE ADINA EN TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI

ÇEVRE ADINA EN TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI

ÇEVRE ADINA EN TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI

A+A-

DİNÇYÜREK, YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ ÇEVRE ADINA EN TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARI OLDUĞUNU VURGULADI

Çevre Ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, ülkede yenilenebilir enerji kaynaklarının varlığını farkına vararak, yenilenebilir enerji kaynaklarının çevre adına en temiz enerji kaynakları olduğunu vurguladı.

Çevre Ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek 15 Haziran Evrensel Rüzgar Günü Nedeniyle yayınladığı mesajda, dünya üzerindeki fosil yakıtların azalmakta olduğu gerçeği göz önüne alındığında, son yıllarda yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yönelimin artmasının kaçınılmaz bir sonuç olarak karşımıza çıktığını söyledi.

Ülkemizde yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili “Yenilenebilir Enerji Yasası”nın 2011 yılında Meclisten geçerek yasallaştığını anımsatan Dinçyürek, ikincil mevzuat denilen yasa altındaki tüzüklerin ise bir kısmının yasallaştığını belirtti.

Diçyürek, Yasa’nın vermiş olduğu yetki ile yürütme yetkisinin Enerji’den sorumlu bakanlıkta olmasına rağmen, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı olarak kendilerini de çok yakından ilgilendirdiğini söyledi.

KKTC'de elektrik enerjisine olan talebin son yıllarda ciddi şekilde arttığına dikkati çeken Dinçyürek, “Yüzde 16-17'lik artışın görüldüğü yıllar olmuştur. Bu oranın dünya ortalamasının üç katı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, her zaman alternatif enerjinin peşinden koşmamız gerektiğinin farkındayız” dedi.

Dinçyürek, mevcut imkânlar doğrultusunda, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması, çevre dostu teknolojilerin ülkemize kazandırılması için projeler geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ülkede rüzgâr enerjisi konusunda çalışma yapan birçok üniversite olduğunu belirten Diçyürek, kendi projelerini de tamamladıktan sonra ilgili üniversitelerle görüşmeler yapacaklarını belirtti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.