1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇEVRE BAKANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
ÇEVRE BAKANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

ÇEVRE BAKANI'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı,

A+A-

 

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, BRT’ye konuştu. Bakırcı, kirlilik yaratan Aksa Elektrik santralinde 15 gün içinde regülatörlerin takılacağını Aralık ayında ise tam filtre ile hizmet verileceğini açıkladı.

Türkiye’den KKTC’ye su getirilmesine ilişkin projeyi değerlendiren Bakırcı, çalışmaların hızla sürdüğüne işaret etti.

Suyun Aralık ayında Ada’ya geleceğini belirten Bakırcı, 2015 yılı sonunda ise tüm evlere ulaştırılabileceğini kaydetti.

Karada Güzelyurt – Lefkoşa hattının büyük bölümünde boru hattı döşenmesinin tamamlandığını ardından Girne-Tatlısu ve Gazimağusa – İskele hatlarına geçileceğini söyleyen Bakırcı, suyun dağıtımına ilişkin Komitelerin de çalışmalarını sürdürdüğünü aktardı.

Bakırcı, Komitelerde suyun yönetimine ilişkin ‘yap-işlet devret’, ‘yarı-özerk yarı-devlet’ ve ‘su dairesinin bünyesinde ana depolardan belediyelere bırakılması’ gibi üç alternatif üzerinde durulduğunu açıkladı.

Suyun nasıl yönetileceğine ilişkin ilgili yasanın da hazırlandığını ve yakın zamanda Meclis’e sunulacağını belirten Bakırcı; ‘İsteriz ki Suyu devlet olarak biz yönetelim ama teknik anlamda tam donanımlı bir daire değiliz’ dedi.

Bakırcı, Dağıtılacak suyun belli bir maliyeti olacağına da vurgu yaptı.

Bakırcı, ‘suyu bedava alıyoruz ama dağıtımı için 25 megawatlık enerjiye ihtiyaç var. Bu suyun fiyatını belirleyecek. Fiyatlandırma çalışmaları bu anlamda sürüyor’ ifadesini kullandı.

Hamit Bakırcı, ülkedeki çevre konularına da değindi.

‘Bugün çevreye atılan çöpler yerel yönetimlerin ilk gündemi olmalı bu konuların adresi Çevre Bakanlığı değil’ ifadesini kullanan Bakırcı; ‘çevrenin korunması için bireylere önemli görev düştüğünü kaydetti.

Bakırcı, Çevre koruma bölgesindeki tesisler konusuna da açıklık getirdi.

Çevre Bakanlığı’nın izin merci olmadığını söyleyen Bakırcı; ‘bütün bölgelerin yetkili izin merci kaymakamlıktır, bizden görüş istenebilir ama izinler kaymakamlığa bağlıdır, Çevre Koruma Bölgesindeki tesislerin tamamı mahkemededir. Mahkeme kararına göre hareket edilecektir’ dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.