1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURACAK EĞİTİM ÇALIŞMALARI ÜZERİNDE DURACAĞIZ”
“ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURACAK EĞİTİM ÇALIŞMALARI ÜZERİNDE DURACAĞIZ”

“ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURACAK EĞİTİM ÇALIŞMALARI ÜZERİNDE DURACAĞIZ”

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, çevre konusunda hassasiyetle üzerinde duracakları konunun çevre bilinci oluşturacak eğitim çalışmaları olduğunu söyledi.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, çevre konusunda hassasiyetle üzerinde duracakları konunun çevre bilinci oluşturacak eğitim çalışmaları olduğunu söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakırcı, çevreye duyarlı çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Çevre Platformu’nun temsilcileriyle toplantı yaptı.

Bakan Bakırcı, çevre konusunda adım atılacaksa bunun sivil toplum örgütleriyle birlikte kararlaştırılarak gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Çevre konusunda eğitime önem verdiğini ve bu konu üzerinde hassasiyetle durduğunu kaydeden Bakırcı, eğitim ile insanlarda hassasiyet oluşturularak önemli bir adım atılacağına inandığını kaydetti.

Bakırcı, “Ancak bu uzun vadede bir çözüm. Biz çevre ile ilgili kısa vadede çözebileceğimiz sorunları birlikte tartışarak birlikte kararlar üreterek çözeceğiz ve ortak noktalar bulacağız” dedi.

SARPTEN

Toplantıda, Çevre Platformu adına bir konuşma yapan Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten de, platforma  üye örgüt ve birlikler ile yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sarpten,uzunca bir süredir “Çevre Bakanlığı” oluşması için mücadele verdiklerini ve yeni hükümette bu oluşumu görmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Sarpten, bugüne kadar çevreyle  ilgili bir çok adım atılıp, yol haritası çıkarıldığını da anımsattı.

Taleplerinin başta çevre ile ilgili örgütler olmak üzere sivil toplum ile Bakanlığın birlikte hareket edip işbirliği yapması olduğunu ifade eden Sarpten, kısa, orta ve uzun vadede yapılabileceğini düşündükleri, platform tarafından hazırlanan çevre ile ilgili sorunlardan oluşan dosyayı Bakan Bakırcı’ya verdi.

Sarpten, bu sorunların çözümü konusunda takipçi olacaklarını ve platform olarak da her türlü desteği vereceklerini vurgularken, Bakan Bakırcı’ya görevinde başarılar diledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.