1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÇEVRE ÇALIŞTAYI” DÜZENLENİYOR
“ÇEVRE ÇALIŞTAYI” DÜZENLENİYOR

“ÇEVRE ÇALIŞTAYI” DÜZENLENİYOR

“ÇEVRE ÇALIŞTAYI” DÜZENLENİYOR

A+A-

ÇALIŞTAY 14-15 MAYIS TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından “1. Çevre Çalıştayı” düzenleniyor.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre Çalıştay 14-15 Mayıs tarihlerinde “Yaşayan Çevre, Yaşanacak Çevre” temasıyla düzenlenecek.

Accapulco Hotel’de yer alacak olan Çalıştayda KKTC’de  yaşanan çevre sorunlarına sürdürülebilir çözümler üretmek amaçlanıyor.

Saat 09:00’da açılış konuşmalarıyla başlayacak Çalıştayda “Biyolojik Çeşitlilik”, “Katı Atık Yönetimi” ve “Sanayi Atık Suları” başlıklı 3 oturum eş zamanlı olarak düzenlenecek.

DİNÇYÜREK

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek konuyla ilgili açıklamasında  çevrenin evrensel bir konu olduğunu, dolayısıyla tüm dünyada kabul gören eylem planlarının uygulanarak hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

Dinçyürek, çevrenin bütünsel bir yaklaşımla ele alınması gerekliliğine dikkat çekerek, “Teknoloji sürekli olarak gelişim göstermektedir ancak çoğu zaman çevre üzerinde yıkıcı etkileri de beraberinde getirmektedir. Ayrıca günümüzde insanların yaşam tarzları da çevre üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Tüketici bir toplum yapısına dönüştüğümüz bugünlerde, tüm dünyada, çevre konusunda acil eylem planları gündeme gelmiştir” dedi.

Çevrenin evrensel bir konu olması yanı sıra her ülkenin kendi içerisinde ivedilikle çevre konusundaki eylem planlarını hayata geçirmesi gerektiğini kaydeden Dinçyürek, her ülkenin  kendi sınırları içerisinde çevre konusunda öncelikli olarak durum tespiti yapması ve sürdürülebilir çözümleri uygulamaya koyması gerektiğini belirtti.

Dinçyürek, “Yaşayan Çevre, Yaşanacak Çevre” temasıyla düzenleyecekleri Çalıştayda, farklı kesimlerden uzmanların bildiri sunacaklarını dile getirdi. Dinçyürek şöyle dedi:

“Çalıştayda öncelikli olarak Bakanlığımız bünyesinde yer alan uzmanlar, ülkemiz üniversitelerinden akademisyenler ve sivil toplum örgütlerinden katılımcılar bildiri sunacaklar. Ayrıca Türkiye’den ODTÜ, Boğaziçi, Marmara, Hacettepe, Eğe ve Niğde Üniversiteleri’nden de katılımcılar bulunuyor. TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan da bir heyet Türkiye’deki mevcut durumun ve uygulanan yöntemlerin neler olduğu konusunda sunumlar gerçekleştirecek. Birçok farklı kesimin görüşlerinin bulunacağı çalıştayın, ülkemiz çevre sorunlarına kalıcı çözümler üretme aşamasında çok faydalı olacağı inancındayız.”

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.