1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇEVRE KİRLİLİĞİN BOYUTUNU 2 EKİP ARAŞTIRACAK
ÇEVRE KİRLİLİĞİN BOYUTUNU 2 EKİP ARAŞTIRACAK

ÇEVRE KİRLİLİĞİN BOYUTUNU 2 EKİP ARAŞTIRACAK

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, Kalecik’te yaşanan petrol sızıntısının çevresel boyutunu ve arızanın nedenlerini incelemek için bilir kişilerden oluşan iki ekip oluşturdu.

A+A-

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı Kalecik’te yaşanan petrol sızıntısının nedenlerini ve oluşan çevre kirliliğinin boyutlarını incelemek için iki farklı bilir kişi ekibi oluşturdu. 

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı'nın konu ile ilgili açıklaması şöyle:

Deniz kirliliğini incelemek ve gerekli önlemleri almak amacı ile Türkiye’den 3, ülkemizden de 1 kişinin olacağı toplam 4 kişilik ‘bilir kişi’ ekibi bugün göreve başladı.

Oluşan çevre kirliliğinin boyutu, doğal yaşama etkisi, yayılma riski, risk bölgeleri ve muhtemel baş etme yöntemleri konusunda  Orta Doğu Teknik Üniveristesi (ODTU) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü

Profesör Dr. Ahmet Kıdeyş, OTDÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Akademizyenlerinden Profesör Dr. Semal Yemenicioğlu ile Dr. Hasan Örek dün ülkemize geldi.

Türkiye’den gelen 3 kişilik uzman heyete Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Profesör Dr. İlkay Salihoğlu da katılarak bugün çalışmalara başlandı.

Arızanın nedenini farklı bir teknik ekip araştıracak

Kalecik’te yaşanan petrol sızıntısının çevresel boyutunun yanı sıra arızanın neden ve kimden kaynaklandığını tespit etmek amacı ile farklı bir ekip oluşturuldu.
  Türkiye’den ve ülkemizden oluşan bilir kişi heyetinde; Prof. Dr. Kahraman Albayrak, (ODTÜ Makina Müh.), Doç. Dr. Serkan Dağ, (ODTÜ Makina Müh.) Y.Doç.Dr.Eray Uzgören, (ODTÜ KKK Makina Müh.), Y.Doç.Dr. Volkan Esat, (ODTÜ KKK Makina Müh.) yer alıyor.
Oluşturulan bu ekip arızanın neden kaynaklandığı konusunda araştırma yapıp Bakanlığa detaylı bir rapor sunacak.

Bilimsel incelemeler yol gösterici olacak

Kalecik’te yaşanan petrol sızıntısı sonucunda Bakanlığımız tarafından ilk günden itibaren yürütülen çalışmaların bilimsel açıdan da incelenmesi için uzman akademisyenler, Kalecik’te yapacakları incelemeler sonrasında detaylı bir rapor hazırlayıp bakanlığımıza sunacaklar.
Bu bağlamda yapılacak olan bu bilimsel çalışmalar Bakanlığımızın ilerki günlerde yapacağı çalışmalarında yol gösterici olacaktır.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.