1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKAN BAKIRCI MERSİN’E GİTTİ
ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKAN BAKIRCI MERSİN’E GİTTİ

ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKAN BAKIRCI MERSİN’E GİTTİ

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Türkiye’den KKTC’ye su temini projesi kapsamında devam eden çalışmaların Türkiye’deki bölümlerini incelemek ve temaslarda bulunmak amacıyla Mersin’e gitti.

A+A-

BAKIRCI, KKTC SU TEMİN PROJESİNİN TÜRKİYE AYAĞINDAKİ BÖLÜMLERİ İNCELEDİ

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Türkiye’den KKTC’ye su temini projesi kapsamında devam eden çalışmaların Türkiye’deki bölümlerini incelemek ve temaslarda bulunmak amacıyla Mersin’e gitti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bakırcı buradaki temasları çerçevesinde önce projenin başlangıç yeri olan Alaköprü Barajı’nda incelemelerde bulunarak barajın içerisinde yer alan bölüm ve tesisler hakkında bilgiler aldı.

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Devlet Su İşleri Anamur Şube Müdürü Ali Çakmak ve DSİ KKTC Proje Müdürü Birol Çınar’dan Alaköprü barajında yapılan çalışmalardaki son durumu dinledi.

Bakırcı, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mart ayında her iki ülkede yapılan barajların bitmiş olacağını söyleyerek, Haziran ayında da suyun adaya gelecek olması ile Kıbrıs Türk halkının suyla buluşacak olmasının büyük bir övünç kaynağı olduğunu belirtti.

DSİ yetkililerinin baraj bölgesinde yaptığı çalışmaların büyük bir titizlikle sürdüğünü söyleyen Bakırcı, bu çalışmaların en iyi şekilde devam ettiğini görmenin, her şeyin zamanında bitirilecek olması anlamına geldiğine dikkat çekti.

Bakırcı, sorulan bir soru üzerine, önümüzdeki süreçte suyun bir borsa emtiyası gibi çok değerli bir ürün haline geleceğini ifade ederek, “Onun için suyun kıymetini bilmek gerekiyor. Anavatınımızın bu desteği bizim için çok önemli. Biz suyun kıymetini çok iyi biliyoruz” dedi.

“Suyun Kıbrıs görüşmelerindeki etkisi ve Güney Kıbrıs ile paylaşılabilmesi ihtimali” konularının sorulması üzerine Bakırcı, şu anki görüşmelerde bu konunun masada olmadığını, gelecek her zaman için bir barış suyu olarak gördüklerini ifade etti ve Güneyin uzlaşıcı tutumu ve talebi olduğu takdirde bu konunun Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye makamlarınca karar verilebilecek bir durum olduğunu anlattı.

Suyun KKTC'ye gelmesinin dünyaya verilen büyük bir mesaj olduğunu da ifade eden Bakırcı, bu mesajın Anavatanın, Kıbrıs Türkü’ne devam eden güven ve desteği olduğunu söyledi.

Bakırcı ve beraberindekiler daha sonra Alaköprü Barajını besleyecek olan Dragon çayını inceledikten sonra deniz tabanında devam eden gömülü boruların döşenmesi işlemi hakkında bilgi aldı.

Bu kapsamda boruların deniz ile ilk birleştiği noktada incelemeler yapan Bakırcı'ya, yetkililer tarafından üçüncü kilometre için boru döşeme işlemine bugün başlandığı bilgisini verdiler.

Bakırcı, temasları kapsamında ayrıca boru üretiminin yapıldığı Seka Limanı ve boruların geçiş işleminin yapıldığı Nato Limanına da giderek tesisleri inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakırcı ayrıca Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk'e de bir nezaket ziyaretinde bulundu. Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Osmanlılar'ın eşlik ettiği bakan Bakırcı'nın bu gece KKTC'ye dönmesi bekleniyor.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.