1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI'NDA TAŞOCAKLARININ REHABİLİTASYONU KONUŞULDU
ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI'NDA TAŞOCAKLARININ REHABİLİTASYONU KONUŞULDU

ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI'NDA TAŞOCAKLARININ REHABİLİTASYONU KONUŞULDU

Bakırcı, Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası heyetiyle görüştü

A+A-

TAŞOCAKLARININ REHABİLİTASYONU KONUŞULDU

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Birol Karaman başkanlığındaki heyetle, taşocaklarının rehabilitasyonunu görüştü.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, oda, Bakırcı’ya taşocaklarının rehabiltasyonuyla igili öneriler sundu.

Bakırcı, kabulde yaptığı konuşmada, taşocakları sorununun ülkenin en büyük çevre sorunlarından biri olduğunu kaydetti. Bakırcı, ocakların rehabilitasyonu ve uygun şartlarda çalışmalarının sağlanması için yaptıkları çalışmalara sağlanacak katkıları memnuniyetle karşılayacaklarını söyledi.

Odanın taşocaklarıyla ilgili çalışma yapmasını doğru bulduklarını  ve bundan yararlanacaklarını belirten Bakırcı, Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası’nın konuyla ilgili çalışmalarından yararlanacaklarını söyledi.

Bakırcı, taşocaklarıyla ilgili alınacak kararların herkesi memnun etmesinin mümkün olmadığını ama kendilerinin en akılcı ve bilimsel yöntemleri hayata geçirmek zorunda olduklarını, toplumun da beklentisinin bu yönde olduğunu vurguladı.

Bir yanda ülkenin ihtiyaçları,diğer yanda da ocakların yarattığı çevresel sorunlar bulunduğunu ifade eden Bakırcı, "En kısa sürede bir çözüm bulmalıyız. İki faktörü de dikkate alarak, en doğru yöntemi uygulayacağız" dedi.

Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Birol Karaman da konuşmasında, Cumhuriyet Meclisi Çevre Komitesi’nin konuyla ilgili çalışmalarına katkı koymak için 5 kişilik bir maden mühendisi kadrosuyla bu projeyi hazırladıklarını söyledi. Karaman, kendilerine göre yaptıkları çalışmanın bugüne kadar yapılan en kapsamlı proje olduğunu savundu.

Karaman, arzularının hazırladıkları projenin hükümet programı olarak uygulanması olduğunu belirterek, kendilerinin sadece eleştiren değil, aynı zamanda çözüm üreten bir örgüt misyonuyla hareket ettiklerini vurguladı.

Hazırladıkları çalışmanın kısa,orta ve uzun vadeli olduğunu belirten Karaman, bakanlığın taşocaklarıyla ilgili yaptığı çalışmalara katkı koymak arzusunda olduklarını ve Bakanlığın bu konuda gösterdiği hassasiyetten büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.