1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÇEYREK ASIR YATACAKLAR!
ÇEYREK ASIR YATACAKLAR!

ÇEYREK ASIR YATACAKLAR!

Girne’de, parasını çalmak için Abdussamed Durmuş’u planlayarak öldüren sanıklar, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Girne’de Elizel Motel’i çalıştıran “Şamo” lakaplı Abdussamed Durmuş’un 1 Mart 2012 tarihinde, sabaha karşı kafasına metal bir sopayla vurulduktan sonra 9 yerinden bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, İhsan Atar, Volkan Pirinç, Sami Akkaya isimli sanıklar yargılanarak suçlu bulundu. 

Ağır Ceza Heyeti, yanında çalıştığı Abdussamed Durmuş’un öldürülmesi ve kasada bulundurduğu yaklaşık 150 bin TL nakit paranın alınması için hazırladığı planı uygulayan İhsan Atar’a ve cinayeti işleyen Volkan Pirinç’e oybirliğiyle 25 yıl hapis cezası verdi. Ağır bir suçun önlenmesinde ihmali bulunan Sami Akkaya ise 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Mahkeme ayrıca feryatları duyarak olay yerine giden karşı motelin işletmecisi Mehmet Salih Zonguldak’ı bıçaklayan Volkan Pirinç’e 6 ay hapis cezası verdi.

Heyet adına kararı okuyan başkan Bahar Saner, sanık İhsan Atar ile Volkan Pirinç’in, “Taammüden adam öldürme ve adam öldürme” Sami Akkaya’nın ise “Ağır bir suçun önlenmesinde ihmalkarlık” ve Volkan Pirinç’in “Bıçaklama” suçlarından yargılandığını söyledi.

Saner: Cinayetler toplumun kabusu oldu...

Bahar Saner, sanıkların işledikleri suçları kabul ettiklerini belirterek, gerek polise gerekse adaletin erken tecelli etmesi için mahkemeye yardımcı olduklarını ifade etti.

Saner, İddia Makamı’nın İhsan Atar ve Volkan Pirinç isimli sanıkların cinayeti planlayıp, yürürlüğe konulana dek vazgeçmeleri için yeterli süreleri olduğuna dikkat çektiğini anlatarak, buna rağmen sanıkların cinayeti işlediğini söyledi. 

Bahar Saner, bu nedenle İhsan Atar ve Volkan Pirinç’e “Taammüden adam öldürme” suçunun getirildiğini ifade etti. Sanıkların aleyhine getirilen tüm davalardan oybirliğiyle suçlu bulunduğunu anlatan Saner, ‘Yaşam hakkının’ temel hak ve özgürlüklerden biri olduğunu vurguladı.

Saner, hiç kimsenin bir insanın yaşam hakkını elinden almasının mümkün olmadığına işaret ederek, son iki yılda ülkede adam öldürme suçlarının arttığına dikkat çekti ve “İşlenen cinayetler, toplumun kabusu oldu” dedi.

Cinayet soğukkanlılıkla işlendi...

Bahar Saner, sanıklara suçun ciddiyetiyle orantılı bir ceza verilmesi gerektiğini anlatarak, sanıklara ceza takdir ederken, tüm hususları değerlendirdiklerini ifade etti.

Saner, sanıkların ailevi ve maddi durumları, cezalarını ülkelerinden uzakta çekecek olmaları ve suçlarını kabul edip gerek polise, gerekse mahkemeye yardımcı olmalarını hafifletici bir unsur olarak gördüklerini söyledi. 

Başkan Saner, sanıklardan İhsan Atar ve Volkan Pirinç’in otel işletmecisi Abdussamed Durmuş’u öldürüp, kasadaki parasını almak için planlarını yürürlüğe koymasını, İhsan Atar’ın cinayetin işlenmesinde Volkan Pirinç’e yardımcı olmasını, Volkan Pirinç’in cinayeti soğukkanlılıkla işleyip, kaçarken başka bir kişiyi de bıçaklamasını ağırlaştırıcı bir husus olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Ağır bir suçun önlenmesinde ihmalkarlığı bulunan Sami Akkaya’nın da suçu olduğunu vurgulayan Saner, “Taammüden adam öldürme” suçuna 25 yıl, “Adam öldürme” suçuna 20 yıl, “Bıçaklama” suçuna 6 ay ve “Ağır bir suçun önlenmesinde ihmalkarlık” suçuna ise 2 yıl hapislik cezası verildiğini açıkladı. Saner, cezaların birlikte çekileceğini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.