1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZA 6 YILA ÇIKARILDI
CEZA 6 YILA ÇIKARILDI

CEZA 6 YILA ÇIKARILDI

Ceza 6 yıla çıkarıldı

A+A-

Trafik kazasında dört öğretim üyesinin ölümüne sebep olan ve 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Çiğdem Altınfincan’ın cezası, istinaf kararıyla ağırlaştırıldı
 
Emine UYSAL

Öğretim üyesi oldukları Lefke Avrupa Üniversitesi’nden evlerine dönerken, Yılmazköy yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında yaşamlarını kaybeden Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz isimli dört kişinin ölümüne neden olan Çiğdem Altınfincan’ın cezası, istinaf kararıyla beş yıldan altı yıla çıkarıldı.

Yargıtay Ceza Heyet Başkanı Ahmet Kalkan, üye Bertan Özertağ ve üye Gülden Çiftçioğlu’nun huzurunda dün görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Başsavcı Yardımcı memuru Ergül Kızılokgil ve stajer avukat Hüseyin Koralp ve sanık avukatı Süleyman Dolmacı hazır bulundu.

Davada her iki taraf da ceza kararının bozulması için dava dosyalamıştı. Bir taraf cezanın artırılmasını, öteki taraf indirilmesini talep etti.

Yargıtay Ceza, “trafik kazasında yaşamlarını kaybeden Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz isimli dört kişinin ölümüne neden olmak” davalarından verilen beş yıllık cezanın artırılarak, altı yıla çıkarılmasına emir verdi.

Yargıtay Ceza, sanığın aleyhine getirilen diğer 5 davanın ceza kararını bozmadı.

Kaza, Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda 20 Ocak 2014 tarihinde saat 17.30’da meydana gelmişti. Çiğdem Altınfincan’ın yönetimindeki LF 707 plakalı salon araç, Türkeli kavşağını geçtikten sonra kontrolden çıkarak, orta refüje girmiş ve çarpmanın etkisiyle yükselerek önce Lefkoşa’ya doğru seyreden Ayşe Hadımcı Candemir’in yönetimindeki JU 802 plakalı arabanın tavanını uçurmuş; ardından da yine aynı istikametteki Naci Kanatlı’nın kullandığı FZ 284 plakalı aracın sol üst yan kısmına çarpmıştı.

Kazada JU 802 plakalı aracın sürücüsü Ayşe Hadımcı Candemir ile aynı araçta bulunan Figen Arkın ve İmge Kozok olay yerinde yaşamını yitirirken, Dilek Yılmaz da ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede, kısa bir süre sonra ölmüştü. Kazada,  FZ 284 plakalı aracın sürücüsü Naci Kanatlı, Süheyla Kanatlı ve Fethiye Kanatlı hafif yaralanırken, aracının içerisinde sıkışan Çiğdem Altınfincan’ın da kolu kırılmıştı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.