1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİ FENA GERİLDİ !
CEZAEVİ FENA GERİLDİ !

CEZAEVİ FENA GERİLDİ !

yüzünü yumrukladı! tutuklu yakını gardiyanı darp etti çünkü;

A+A-

Görüş saati bittiği için arkadaşı ile görüştürülmeyen tutuklu yakını gardiyanı darp etti

Merkezi Cezaevi’nde dün bir tutuklu yakını Gardiyan Serdar Altınkaynak'ı görüş izni vermediği gerekçesi ile darp etti. Gardiyanın görüş saati bittiğine dair uyarısı üzerine ısrarcı bir tutum sergileyen tutuklu yakını, buna izin vermeyen Altınkaynak’ın yüzünü yumrukladı. Tutuklu ile görüşmek isteyen kişinin akraba değil, tutuklunun arkadaşı olduğu öğrenildi.

Darp olayı Kamu-Sen, KTAMS ve Gardiyanlar Birliği’ni ayağa kaldırdı. Gardiyanların zor koşullar altında çalıştıkları ve hayati tehlikeleri bulunduğu gerekçesi ile yaşanan olay kınandı. Yapılan açıklamalarda suçluların yakınlarının gardiyanları ve ailelerini tehdit ettiği, can güvenliklerinin olmadığı vurgulandı.

YÜZÜNÜ YUMRUKLADI
Cezaevinde bulunan bir tutuklunun yakını görüş saati bitmiş olmasına rağmen ısrarcı tavırlarla tutukluyu görmek istedi ancak gardiyan Altınkaynak tutukluyu görmek isteyen şahsa görüş saatinin bittiğini söyledi. Bunun üzerine saldırıya geçen tutuklu yakını gardiyanı darp etti. Darp edilen Altınkaynak Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı. Altınkaynak daha sonra Lefkoşa Adli Şube’ye gidip tutuklu yakınından şikâyetçi oldu. Polisin şikâyet üzerine saldırganı gözaltına aldığı öğrenildi.

OLAYI KINADILAR
Merkezi Cezaevi’nde meydana gelen darp olayının ardından Kamu-Sen, KTAMS ve Gardiyanlar Birliği saat 15.00’a kadar grev başlattı. Cezaevine gelen KAMU- SEN Başkanı Mehmet Özkardaş ve KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan meydana gelen darp olayını sert bir dille kınarken, gardiyanlar cezaevi giriş kapısına grev pankartı astı.

GARDİYANLAR TEHLİKE ALTINDA
Özkardaş, tutuklu bulunan suçlu profilinin değiştiğini, ülkede gömülü cesetler bulunduğunu, uyuşturucu tacirliği, katillik gibi suçları işleyenlerden oluşan tutuklu kesiminin olduğunu ve bu suçluların bağlantılarının dışarda olduğunu belirterek, gardiyanların sürekli tehdit aldığını, ailelerinin tehlikede olduğunu söyledi. Gardiyanların can güvenliği olmadığından yakınan Özkardaş, zaman zaman bazı gardiyanların ev ve arabalarının kurşunlandığını, okula giden çocuklarının hayatlarının tehlikede olduğunu ifade etti.

TÜZÜK DEĞİŞMELİ
Özkardaş, tutukluların sadece kan bağı olan kişiler ile görüştürülmesi gerektiğini, artık ivedi olarak yeni cezaevinin yapılmasının şart olduğunu ayrıca, “Cezaevi Teşkilat Yasası”nın bir an önce hazırlanması gerektiğini vurguladı. Darp edilen gardiyana geçmiş olsun temennisinde bulunan Özkardaş, yeni cezaevi, Cezaevi Teşkilat Yasası ve disiplin tüzüğü için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

“SORUNLAR DAĞ GİBİ, BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ”
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da, artık cezaevinde sorunların kalıcı bir şekilde çözülmesi, mahkûmların da, gardiyanların da insan hakları çerçevesinde, görevlerini yerine getirmesi gerektiğini, ancak hükümet edenlerin cezaevine karşı duyarsız kaldığını savundu. Kaptan, ziyaretlere gelen insanlara da, burasının cezaevi olduğunu ve gardiyanların görevini yaptığını hatırlatarak, hükümetin artık yeni cezaevi ve teşkilat yasası için adım atmasını istedi. Kaptan, iki sendikanın ayrı ayrı ve birlikte toplantılar yaparak, bundan sonra atılacak adımları birlikte belirleyeceklerini de söyledi.

ALTINKAYNAK, “BU YUMRUK HEPİMİZE”
Açıklamaların ardından polise ifade verdikten sora cezaevine gelen Altınkaynak, kendisine atılan yumruğum tüm gardiyanlara atıldığını söyledi. Altınkaynak, karşı karşıya kaldığı saldırıyı bireysel olarak değerlendirmediğini, bugün kendisine yarın başka bir meslektaşına olabileceğini belirterek önlem alınmasının şart olduğunu söyledi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.