1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİ KANTİNİNDE "YOLSUZLUK" ŞÜPHESİ!
CEZAEVİ KANTİNİNDE "YOLSUZLUK" ŞÜPHESİ!

CEZAEVİ KANTİNİNDE "YOLSUZLUK" ŞÜPHESİ!

'Suistimâle açık!'

A+A-

Merkezi Cezaevi kantini, yaklaşık iki haftadır, müdürlüğün talebi üzerine, Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu tarafından denetlemeye alındı

Ceren ÖZBİL

Merkezi Cezaevi Müdürlüğü'nün talebi üzerine cezaevi kantininde Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu tarafından denetleme başlatıldı.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cezaevi yönetimi “yolsuzluk” şüphesi üzerine bu denetlemeyi talep etti. Ancak Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Cebiç, “Yolsuzluk” iddialarını yalanladı, fakat, Maliye Teftiş ve İnceleme Kurulu'ndan kantini denetlemesini istediğini doğruladı.

Maliye Bakanlığı'na bağlı Teftiş ve Denetleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel ise Cezaevi Müdürlüğü'nden gelen bir talep üzerine kantinde denetleme yaptıklarını ve denetlemelerin sürdüğünü açıkladı. Özyel, “henüz saptanan bir şey yok. Cezaevi Müdürü'nün yolsuzluk olduğu yönünde kuşkuları var. Araştırmalarımız bir süre daha devam edecek” dedi.

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan ise konuyla ilgili net bilgiye sahip olmadığını, ancak, Döner Sermaye Tüzüğü'nün hazır olmaması nedeniyle cezaevi kantininin suistimâle açık olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Döner Sermaye Tüzüğü'yle ilgili çalışma başlatıldı.

Derviş Cebiç: Karalama politikası yapılıyor

Merkezi Cezaevi Müdürü Derviş Cebiç, Maliye Denetleme Kurulu'ndan kantinde denetleme yapılmasını talep ettiklerini ancak yolsuzluk oldu diye bir şey söylemediğini belirtti.

İncelemenin yaklaşık iki haftadır devam ettiğini kaydeden Cebiç, “Yolsuzluk diye bir şey yok. Ben öyle bir şey söylemedim. Birileri karalama politikası yapıyor” dedi.

Bengihan: Suistimâle açık

KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, Döner Sermaye Tüzüğü olmaması nedeniyle cezaevinin suistimâle açık olduğunu söyledi.

Bengihan, tüzük eksikliği nedeniyle cezaevinde üretilen ürünlerin satışının ve kantinin, Sayıştaylık ya da Maliye Teftiş ve Denetleme Kurulu tarafından denetlenemeyeceğini anlattı.

Denetimin ancak cezaevi yetkililerinin çağrısı üzerine yapılabileceğini kaydeden Bengihan, yasada yer alan ancak bir türlü yaşama geçirilemeyen Döner Sermaye Tüzüğü'nün bir an önce hazırlanmasını istedi.

“Geliri yüksek”

Tam rakam bilmemekle birlikte cezaevi cirosunun yüksek olduğunu tahmin ettiğini kaydeden Bengihan, orada 400 tane mahkum ile 50'ye yakın gardiyan olduğunu belirtti.

Bengihan, bu kişilerin hepsinin alış veriş yapmasının kantine büyük bir ciro getireceğini ifade ederek, buranın denetlenebilmesi için Döner Sermaye Tüzüğü'nün bir an önce hazırlanıp yürürlüğe girmesi gerekliliğine bir kez daha dikkat çekti.

Özyel: Henüz net bir şey yok

Maliye Bakanlığı'na bağlı Teftiş ve Denetleme Kurulu Başkanı Hasan Özyel, Merkezi Cezaevi Müdürlüğü'nden gelen bir talep üzerine cezaevi kantininde denetleme başlattıklarını açıkladı.

Ancak yolsuzluk olup, olmadığı konusunda henüz net bir bilgiye ulaşmadıklarını kaydeden Özyel, “Çalışmalarımıza başlayalı henüz bir hafta oldu. Şu anda ikinci hafta içindeyiz. Daha uzun bir yolumuz var. Yolsuzluk olup olmadığıyla ilgili henüz bir bulguya rastlamadık. Kesin delil olmadan kimseyi suçlayamayız” şeklinde konuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.