1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. CEZAEVİ KARIŞIYOR!
CEZAEVİ KARIŞIYOR!

CEZAEVİ KARIŞIYOR!

Lefkoşa Merkezi Cezaevi'nde olay

A+A-

Merkezi Cezaevi’nde Yaşar Ocak isimli mahkûm ile bir gardiyan arasında çıkan tartışma alevlenerek isyana dönüştü. İddialara göre, sayımı yapan gardiyan Yaşar Ocak isimli mahkumun sayım esnasında sigara içtiğini görünce, tutukludan sigarasını döndürmesini istedi. Uyarıya rağmen Ocak sigarayı söndürmedi ve gardiyan ile Ocak arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmada Ocak’ın gardiyan tarafından darp edildiği iddia edildi. Çıkan olaylar üzerine İçişleri Bakanlığı müsteşarı Hasan Alicik cezaevine giderek ilgili müdürle görüştü. Öte yandan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Genel Sekreteri Güven Bengihan cezaevini ziyaret etti.

GARDİYANLAR YEMEK VERMEYİNCE İSYAN ARBEDE ÇIKTI
Yaşar Ocak ile gardiyan arasında çıkan tartışma cezaevi yönetimine yansıdı. Gardiyanlar Ocak’ın söz dinlemediğini söyledikleri Ocak’ın hücreye konmasını talep etti. Ancak cezaevi yönetiminin Ocak’ı hücreye atma yönünde karar üretmediği, bunun üzerine çalışma koşullarının iyi olmadığını savunan gardiyanların grev yapıp mahkûmlara öğlen yemeği dağıtmadığı öğrenildi.

MAHKUMLAR AYAKLANDI
Yemeklerini alamayan mahkûmlar cezaevinde olay çıkardı. Mahkûmlar koğuşların kapılarına saldırırken, mahkûmların isyanını bastırmaya çalışan gardiyanlar ise olaya dâhil oldu. Kısa sürede mahkûmlar ile gardiyanlar birbirine girdi. Çıkan olaylar üzerine İçişleri Bakanlığı müsteşarı Hasan Alicik cezaevine giderek ilgili müdürle görüştü. Olaylara daha sonra gardiyanların grevi bırakması ile sona erdi.

OCAK’IN YAKINLARI GERGİNLİK ÇIKARDI
Öte yandan Yaşar Ocak’ın akrabaları, kardeşleri de çıkan olayları duyup cezaevine gelerek, Ocak ile görüşmek istedi. Ocak’ın darp edildiğini iddia eden yakınları, cezaevi önünde kısa süren bir gerginliğe neden oldu.

BENGİHAN: “YENİ BİR CEZAEVİ ŞART”
Çıkan olaylar üzerine cezaevini ziyaret eden Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Genel Sekreteri Güven Bengihan, Merkezi Cezaevi'nin ülkenin kanayan yarası haline geldiğini söyledi. Olaylara zemin hazırlayan etkenin gardiyanların düzensiz ve yetersiz ortamda çalışması olduğunu ifade eden Bengihan, yeni bir cezaevinin şart olduğunu dile getirdi.

“KİMSE DARP EDİLMEDİ”
Bengihan, sürekli yeni cezaevi yapılacağına dair açıklamalar yapıldığını ancak yapılan açıklamaların havada kaldığını, bu sorunu çözmek için bir adım atılmadığını söyledi. Mahkumları ıslah edecek bir yapıya sahip olunmadığını, devletin bu konuya bir an evvel eğilmesi gerektiğini kaydeden Bengihan, zor koşullar altında kapasitesi dar olan cezaevinde çalışan gardiyanların huzursuz olduğunu savundu. Bengihan çıkan olaylarda hiçbir mahkumun darp edilmediğini de sözlerine ekledi.

Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği Ne Diyor

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.