1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİNDE ALTI AY ÖNCE KOĞUŞ ARAMASI SIRASINDA...
CEZAEVİNDE ALTI AY ÖNCE KOĞUŞ ARAMASI SIRASINDA...

CEZAEVİNDE ALTI AY ÖNCE KOĞUŞ ARAMASI SIRASINDA...

Cezaevinde altı ay önce koğuş araması sırasında...

A+A-

Merkezi Cezaevi'nde altı ay önce koğuş araması sırasında  uyuşturucu madde ile yakalanan Aykut Yıkılmaz  cezaevinden tahliye olduktan sonra mahkemeye çıkarıldı.

25 Eylül tarihinde "Sahte parayı tedavüle sürmen suçundan hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunan zanlının, gardiyanlann koğuşunda yaptığı aramada uyuşturucu tasarrufundaki kağıda sarılı iki gram uyuşturucu maddeyi yuttuğu saptanmıştı.

Uyuşturucu madde,zanlının midesinden endoskopi yöntemiyle çıkarılmıştı.

Cezaevinden tahliye edilen zatın, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme müdürlüğünde görevli Polis Çavuşu Barış Duman olayla ilgili olguları aktardı. Duman, huzurda bulunan mili Aykut Yıkılmaz’ın  25 Eylül 2014 tarihinde koğuşunda yapılan aramada tasarrufunda bulunan kağıda sarılı iki gram Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu maddeyi yuttuğunu anlattı. Duman , zanlınm hastaneye kaldınldığını ve midesindeki uyuşturucunun endoskopi yolu ile çıkarıldığını belirtti.

 Mesele ile ilgili olarak konu uyuşturucu maddeyi satan bir diğer mahkumun da tespit edildiğine işaret eden Duman, cezaevinde hükümlü tutuklu olarak bulunduğundan dolayı teminata bağlama ihtiyacı olmadığını aktardı. Duman, bu nedenle huzurda bulunan zanlı Yıkılmaz'ın davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç Meltem Dündar zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile 10 günü aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi'nde hükümsüz tutuklu olarak kalmasına emir verdi. 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.