1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİNDE EYLEM YAPAN MAHKUMLARDAN MEKTUP!
CEZAEVİNDE EYLEM YAPAN MAHKUMLARDAN MEKTUP!

CEZAEVİNDE EYLEM YAPAN MAHKUMLARDAN MEKTUP!

mektupta önceki gün gerçekleştirilen eylemin medyaya yansıdığı şekilde olmadığını belirttiler

A+A-

Merkezi Cezaevi’nde önceki gün yapılan eylemin ardından bazı yayın kuruluşlarında çıkan haberler üzerine bir mahkumlar ulaştırdıkları mektupta, içeride yaşanan olayların gazetelerin bir çoğunda yanlış yansıtıldığı vurgulandı.

Mahkumlar eylemin esas amacının  “Ceza Yasası”nın revize edilmesi talebini dile getirmek olduğunu ifade ettiler.

Mahkumlar mektupta, önceki gün yaşanan olayın kamuoyuna yanlış yansıtılmasından dolayı büyük rahatsızlık duyduklarını dile getirdiler. Mektupta “Biz Merkezi Cezaevi’nde bulunan mahkumlar olarak bazı gazetelerin burada yaşanan bir olayın yanlış yansıtılması üzerine olayın gerçek yüzünü sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Burada yapılan “açlık grevi” herhangi bir mahkum için ya da bir gazetede belirtildiği gibi “Yaşar Ocak” isimli mahkum için eyleme gitmediğimizi herkes bilsin.

Yaşar Ocak isimli mahkum buradaki insanlar tarafından sevilmeyen, etrafına tehditler savurup bir çok mahkumu huzursuz ve rahatsız eden bir kişiliğe sahiptir. Gerek Cezaevi idaresi olsun gardiyanlarda bunun farkında, kendince bir çok mahkum üzerinde ağalık yapmak istemesi biz mahkumları gereğinden fazla huzursuz ve rahatsız ediyor” ifadelerine yer veren mahkumlar, yanlış yansıtılan haberlerden dolayı mağdur olduklarını öne sürdü.

Eylem “Ceza Yasası”nın değiştirilmesi için uygulandı

Önceki gün Merkezi Cezaevi’nde yaşanan olayların ardından İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik’in cezaevine giderek çözüm bulma yönünde çalışmalar başlattığını ve Cezaevindeki mahkumlara yönelik yeni bir projenin gündemde olduğunu basınla paylaşmıştı.

Müsteşarın tek tek kendileriyle görüştüğünü mektupta belirten mahkumlar, “Yaşanan olaylarının hemen ardından sayın müsteşarımız cezaevine gelerek bizleri ziyaret etti ve tek tek bizimle konuştu. Biz mahkumların cezaevi yönetimi ve gardiyanlarla ilgili hiç bir şekilde bir sorunumuz yoktur. Şu anda cezaevinde her şey yolunda ve açlık grevi son bulmuştur. Biz yeniden belirtmek istiyoruz, bu eylem ‘Ceza Yasalarının’ ve burada daha insani yaşam şartları olması için yaptık” yazarak gerçekleştirdikleri eylemin esas nedenini duyurmak istediklerini yazdılar.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.