1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. CEZAEVİNDE SIR GÖRÜŞME! AİLESİYLE NE KONUŞTU?
CEZAEVİNDE SIR GÖRÜŞME! AİLESİYLE NE KONUŞTU?

CEZAEVİNDE SIR GÖRÜŞME! AİLESİYLE NE KONUŞTU?

Cezaevinde sır görüşme! Ailesiyle ne konuştu?

A+A-

İstanbul'da sevgilisi Münevver Karabulut'u (17) testereyle kesip öldüren Cem Garipoğlu'nun ölümü karanlık senaryoları beraberinde getirdi. Sosyal medyada yayılan "Katil, intihar süsü verilerek hapisten kaçırıldı" iddiaları üzerine Karabulut ailesi otopsiyi izlemek amacıyla harekete geçti. Türkiye'yi yasa boğan cinayet, 3 Mart 2009'da yaşandı. Cem Garipoğlu, Münevver'i testereyle öldürdü. Cinayetten 197 gün sonra teslim olan Garipoğlu, 24 yıl hapis cezası aldı. Aynı davada "suçluyu kayırmak"tan yargılanan anne Tülay Makbule Garipoğlu ve amca Hayyam Garipoğlu ise 3'er yıl hapse mahkum oldu. Cezası onanan Hayyam Garipoğlu ortadan kaybolurken, anne Garipoğlu Temmuz 2012'de teslim oldu. 7 ay cezaevine kalan anne, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamına alındı. Geçen Cuma günü ise Cem Garipoğlu'nun kaldığı Silivri 5 No'lu Cezevi'nden ölüm haberi geldi. Münevver'in katilinin, koğuşta kendisini asarak intihar ettiği açıklandı. Cem Garipoğlu, önceki gün toprağa verilirken, sosyal medyada intiharla ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı. Çok sayıda Twitter kullanıcısı, Garipoğlu'nun ölmediğini, intihar süsü verilerek hapisten kaçırıldığını iddia etti.

ŞÜPHELERİN KALKMASINI İSTİYORLAR
Olayın ardından sessizliğe bürünen Karabulut ailesi ise ardı arkası kesilmeyen komplo teorileri üzerine harekete geçti. Şüphelerin ortadan kalkmasını isteyen aile, otopsi görüntülerini görebilmek amacıyla düğmeye bastı. Avukat Rezan Epözdemir, "Otopsi işlemi kamerayla kayıt altına alınmış. Böyle bir şeyin olabileceği hukuken ve fiilen olası gelmiyor. Buna rağmen maddi gerçeğin ortaya çıkması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracağız. İddiaları otopsiyi gerçekleştiren Silivri Başsavcısı'na soracağız" dedi.

AÇIK GÖRÜŞÜN PERDE ARKASI

Cem Garipoğlu'nun intihardan 1 gün önceki açık görüşte ailesiyle bir araya geldiği ve görüşmenin ardından tarafların moralinin bozulduğu öğrenildi. "Açık görüşte ne konuşuldu" sorusu ise cevapsız kaldı. Savcılığın, Garipoğlu ailesinin ifadesine başvuracağı ve kameraların inceleneceği öğrenildi. Münnevver'in babası Süreyya Karabulut "Körebe" adlı kitabında, Garipoğlu'nun yengesi Ayfer Garipoğlu'nun kendisine "Cem keşke kendini öldürseydi" dediğini anlatmıştı.
 
'SIR' OLDU

Cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun cinayetten önce ailesiyle ilgili Münevver'e anlattığı sır, karanlığa gömüldü. İkili arasında geçen MSN sohbetinde Garipoğlu'nun sevgilisine "Sana nasıl anlattım anlamadım" dediği tespit edildi. Kayıtlar soruşturma dosyasında yer alırken, o sır aydınlatılamadı. Garipoğlu, önceki gün "sırlarıyla" son yolculuğuna uğurlandı.

Takvim

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.