1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİNDE UYUZ ALARMI
CEZAEVİNDE UYUZ ALARMI

CEZAEVİNDE UYUZ ALARMI

Merkezi Cezaevi’nde beş mahkûm kaşıntılı ve son derece bulaşıcı bir hastalık olan uyuz hastalığına yakalandı

A+A-

Suna ERDEN 

Merkezi Cezaevi’nde beş mahkûm kaşıntılı ve son derece bulaşıcı bir hastalık olan uyuz hastalığına yakalandı 

Merkezi Cezaevi’nde, bazı mahkûmların kaşıntılı ve son derece bulaşıcı bir hastalık olan uyuz hastalığına yakalandığı öğrenildi. Yayılma ihtimali oldukça fazla ve salgına yol açan uyuz hastalığına yakalananlar dört günlük bir tedavi programına alındı. Bu süre içerisinde mahkumların koğuşlarından çıkmaları yasaklanırken, hastalığın tüm koğuşlara yayılmaması için Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından ilaçlama yapıldığı belirtildi. 

BİLMEM: “YAYILMAMASI İÇİN ÖNLEM ALDIK” 

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, B koğuşunda bulunan 9 hükümlü tutuklunun beşinde uyuz hastalığı görüldüğünü belirtti. Bilmem, hastalığın yayılmaması için önlemler alındığını, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin koğuşu ilaçladığını, battaniye ve çarşafların yıkandığını söyledi. Bilmem, hastalanan beş kişiye dört günlük bir tedavi uygulanacağını, bu süre içerisinde koğuşlarından çıkma yasağı getirildiğini, ziyaretçi alınmayacağını ancak dört gün sonra yeniden normal koşullarına döneceklerini ifade etti. 

SON DERECE BULAŞICI ANCAK TEDAVİSİ KOLAY 

Doktorlar İnternet Sitesi’nden alına bilgiye göre,uyuz, bulaşıcı, kaşıntılı bir hastalıktır. Paraziti içeren minik böceğin deri altına yerleşerek neden olduğu, kaşıntı yapan bir deri hastalığıdır.Bu hastalığa neden olan çok küçük parazit, ancak mikroskop yardımıyla görülebilir. İnsandan insana kolaylıkla bulaşan uyuz, deri altında yumurtlayarak üreyen parazit vücuda girdikten 15 gün sonra vücudu sararak, deri yüzeyine çıkar. 

Uyuzda deride kabarık yaralar ve kıl köklerinde iltihaplanma ve sürekli kaşıntı görülür. Uyuzun tedavisi oldukça kolaydır. Dermatoloji uzmanına başvurularak tedaviye başlanır. Losyon, krem şeklinde ilaçlar kullanılır. Hasta kişiyle yakın teması olanlarda tedaviye alınır. Ayrıca hastanın bütün eşyaları kaynatılır, yıkanır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.