1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİNDEKİ MAHKUMDAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI!
CEZAEVİNDEKİ MAHKUMDAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI!

CEZAEVİNDEKİ MAHKUMDAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI!

Dağyolu'ndaki feci kazada 3 kişinin ölümüne sebep olan Safa Güngör,

A+A-

Ölüm yolu olarak anılan Girne – Değirmenlik dağ yolunda 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kamyon şoförü Safa Güngör’ün sosyal medya hesabından “26 yıl geçmiş, bu mu geçmeyecek. Elbette biter” diye paylaşım yapılması, kazada evlatlarını kaybeden aileleri isyan ettirdi.

Ahmet VAMIK

Girne – Değirmenlik dağ yolunda 29 Kasım 2016 tarihinde meydana gelen ve 3 kişinin ölümüne, 7 kişinin ise ağır şekilde yaralanmasına neden olan feci kazanın acısı halen tazeliğini koruyor. Hayatının baharında olan evlatlarını ve sevdiklerini kaybeden aileler, kazaya neden olan kamyon şoförü Safa Güngör’ün sosyal medya hesabından paylaşım yapılması nedeniyle sinir krizi geçirdi.

 

3 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Güngör’ün cezaevinde olmasına rağmen sosyal medya hesabından cezaevinde çektiği ceza ile ilgili olarak “Koskoca 26 yıl geçmiş, bu mu geçmeyecek. Elbette biter” şeklinde bir paylaşım yapılması tepkiye neden oldu.

Meseleyle ilgili Merkezi Cezaevi Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatılmasının ardından söz konusu paylaşımın silindiği de gözden kaçmadı. Güngör’ün sosyal medya hesabının aktif olması kendisine tepkili olan ailelerin yanı sıra arkadaşlarının da dikkatini çekerken, Güngör’ün paylaştığı fotoğrafların altına “çıktın mı”, “geçmiş olsun” şeklinde yorumlar yapıldığı görüldü.

Güngör’ün sosyal medya hesabı aktif

Servis şoförü Denktaş Mutluel, 17 yaşındaki İlayda Yeliz Öztürk ile 12 yaşındaki Sude Demirkıran’ın hayatını kaybettiği ve minibüsteki yedi kişinin ağır yaralandığı feci kazanın sorumlusu olan kamyon şoförü Safa Güngör, 6 yıl 8 ay hapis cezası almıştı.
Güngör’ün cezaevinde bulunduğu süre içerisinde sosyal medya hesabının profil fotoğrafını değiştirmesi ve hesabından paylaşım yapması akıllara cezaevine yasadışı yollardan cep telefonumu sokuluyor sorusunu getirdi.
Safa Güngör’ün sosyal medya hesabının aktif olduğunu öğrenen kazada hayatını kaybedenlerin yakınları “bu nasıl bir rahatlıktır?” diyerek isyan etti.

Aileler huzursuz

KIBRIS Gazetesi’ne ulaşan İlayda Yeliz Öztürk’ün annesi Münevver Aksu ile Sude Demirkıran’ın annesi Yeliz Manici, gördükleri manzara karşısında acılarının ikiye katlandığını dile getirdi.
Hem Merkezi Cezaevi’ne hem de Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulunduklarını söyleyen acılı aileler, kendilerine söylenenin aksine Safa Güngör’ün cezaevine bir şekilde cep telefonu soktuğunu ve kendisinin sosyal medya hesabını kullandığını savundu.
“Güngör, cezaevinde cezasını çekmeli. Orası keyfi alem yapma yeri değildir, denetim artırılmalıdır. Akrabası olmayan biri kendisini herkese “yengesiyim” diye tanıtıp sürekli ziyaretine gidiyor ve bu paylaşımları da o kadının yaptığı iddia edildi” diyen Münevver Aksu, “evlatlarımızı hayatlarının en güzel döneminde bizden koparıp alan bu kişinin bu kadar rahat olmasına dayanamıyoruz. Cezaevine uyuşturucu bile giriyorken içeriye cep telefonu girmediği iddia ediliyor” dedi.

Soruşturma başlatıldı

KIBRIS Gazetesi muhabirinin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Merkezi Cezaevi’nde hükümlü tutuklu olarak bulunan Safa Güngör’ün cezaevinde görüştüğü bir yakınına sosyal medya hesabının şifresini verdiği ve söz konusu paylaşımların Güngör’ün yakınları tarafından yapıldığı tespit edildi.
Güngör’ün sosyal medya hesabının aktif olduğu duyumunu alan Merkezi Cezaevi yönetiminin gerekli araştırmaları yaptığı ve Polis Genel Müdürlüğü ile birlikte konuyla ilgili soruşturma başlattığı ortaya çıktı.
Merkezi Cezaevi’ne yasadışı bir şekilde cep telefonu sokulmadığının, paylaşımların hangi IP numaralı cihazdan yapıldığını öğrenmek amacıyla gerçekleştirilen teknik soruşturmada ortaya çıktığı ve ayrıca Safa Güngör’den konuyla ilgili ifade alındığı da öğrenildi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.