1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. CEZAEVİ’NDEKİ TUTUKLULARDAN ŞİKAYET
CEZAEVİ’NDEKİ TUTUKLULARDAN ŞİKAYET

CEZAEVİ’NDEKİ TUTUKLULARDAN ŞİKAYET

RUM MERKEZİ CEZAEVİ’NDEKİ TUTUKLULARDAN CPT HEYETİNE ŞİKÂYET

A+A-

Rum Merkezi Cezaevi’ndeki tutukluların, Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmekte olan Avrupa İşkencenin ve İnsanlık Dışı veya Onur Kırıcı Ceza veya Muamelenin Önlenmesi Komitesi (CPT) heyeti üyelerine, şikâyetlerde bulundukları haber verildi.

Elindeki bilgilere dayanarak, yaklaşık 100 tutuklunun, cezaevine giden CPT heyeti üyeleriyle konuştuğunu yazan Politis gazetesi, “güvenilir bilgilere” dayanarak, tutukluların, 4’üncü koğuştaki işkenceleri şikâyet ettiklerini, aynı zamanda kendileri aleyhindeki insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleler konusunda da şikâyette bulunduklarını belirtti.

Bütün koğuşlardaki tutuklular tarafından şikâyetlerde bulunulduğunu yazan gazete, CPT heyeti üyelerinin ise, cezaevindeki birçok olayla ilgili bilgisi bulunduğunun görüldüğünü kaydetti.

Bazı tutukluların yazılı açıklamalarda bulunduklarını da ifade eden gazete, CPT heyetinin, kapalı cezaevinin koğuşlarında hiçbir sınırlama olmaksızın dolaştıklarını ve gardiyanlar olmadan tutuklularla hücrelerinde konuştuklarını belirtti.

CPT heyetinin, tutukluların intiharları, intihar girişimleri ve dövülmesi aynı zamanda müdüriyetin zorunlu saç-sakal tıraşı gibi, aşağılayıcı ve insanlık dışı muamele teşkil eden kararları hakkında bilgi aldığını da izah eden gazete, CPT heyetinin, Mennoya’daki yabancı tutukevini ziyaret edeceğini de ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.